Paris says faire mes valises, c'est difficile


Världens minsta häst? Tydligen, med sina 30 cm i mankhöjd.
Skitgullig!

Jag har haft en skitkul helg med massor av sol och knappt under 20 grader under hela dagarna. kl 22.00 på lördagskvällen var det fortfarande övewr 20 grader - underbart!
På söndagen var vi i Norska kyrkan i Le Vesinet och spelade vollyboll och hade grillfest. Riktigt kul :)

Jag hade tänkt börja packa inför London idag, men jag har en problem. Jag tvättade idag och nu saknas 2/3 av kläderna jag stoppade in i tvättmaskinen. Vars har de tagit vägen?
Jag hoppas att Christian(Pappans faster) bara har lagt dem på något konstigt ställe - annars har jag problem.


Paris says go on and fool me

Vilken upplevelse!
Jag och Kajsa for och klippte oss idag.
Vi fick varsin "morgonrock" isf för kappa foch att skydda oss mot hår(fungerade inte så bra.
Sen fick vi sitta bredvid varanndra när de tvättade håret.
Frisörerna klippte med räserfart! Kajsa var klar på max 10 minuter och jag på kanske 15-20.
Dock blev det dyrare än beräknat, först och främst så la de i en hårinpackning som kostade 8 euro och sedan ahde de sagt innan att jag skulle räknas som korthårig men efteråt räknades jag som långhårig så det blev som vanligt pris i Sverige/Skellefte.
Men jag blev nöjd med resultatet!

Fyraåringen är jättegullig just nu. Även om han har lite svårt att förstå varför han inte får lyfta/stoppa in händerna innanför min kjol eller dra i min urringning.

Paris says So when I go, I think I'm gonna sew my name into all of your clothes


Jag kan då säga att jag verkligen längtar hem efter min symaskin!
Mot oddsen och krångel med den 15 åriga symaskinen så lyckas jag trots allt sy - så det så!
Jag är inte helt nöjd med resultatet...
Vad tycker ni?


Paris says Pågen underbara Pågen

Det känns nästan överdrivet att säga hur totalt överlycklig jag är över att Pågen bakar skorpor som de sedan säljer i Frankrike. Krisprolls! Äkta svenska skorpor - en hel påse för 1,5 euro! Kärlek <3

Imorgon blir de svenska affären då jag har hört rykten om en viss leverpastej... MUMS!

Idag har jag och barnen spelat in massa tokiga filmer med min kamera. Underbara!
Även om fyraåringen ser ut som en krigshjälte, igår föll han i badrummet och spräckte ögonbrynet...

Jag gillar verkligen min värdfamilj. När föräldrarna kom hem från Indien fullkomligt strålade allihopa av lycka och jag blev överröst med beröm. Mormor hade tydligen beskrivit mig som "Adorable" bland annat - riktigt kul!

Det kommer bli jobbigt att fara hem. (Jag märker min norrländska)
Som Lena sa "Jag har som slutat längta hem nu - vad ska man göra hemma?"



Jag avslutar med en bild på det Amerikanska Potatismoset som Justin bjöd på i Lördags. Det serverades med en köttfärslimpa. Jag kan säga att jag var väldigt skeptiskt mot maten då jag sett honom laga den.
Potatismos med skal och allt... hmm


Paris says give me my future

Jag tänkte börja med att ge lite credit till mig själv. Min franska fortsätter att förbättras med stormsteg. Dock hatar jag att när jag pratar med fransmän och jag säger att jag inte är så bra på franska - och vad gör de? Protesterar! De protesterar så mycket att jag måste ge mig.
Jaja, det är ju bättre än att de skulle hålla med mig eller säga att jag suger på franska.

Jag märker själv mina fel betydligt mer än vad de andra bryr sig om, verkar det som iaf. Jag hatar när jag inte kan ett visst uttryck och blir tvungen att fråga någon. 
Snacka om djupa samtal jag har haft de här senaste två veckorna! Jag och mormorn har diskuterat allt från politik till ja, inte vet jag. Jag vet massor mer om typiska franska saker, lättare att fråga någon då man sitter ensam med den och bara pratar...  

Tex om hur det är att ha utvecklingsstörda barn - det är upp till föräldrarna att ta hand om barnet. De får nästan inget stöd alls av staten, naturligtvis så finns det specialskolor och så för barnet men det måste typ bo hemma hela livet. Svårt situation när föräldrarna blir gamla och inte orkar längre.

Nu ska jag ta tag i mitt högskolesökande... sa jag att jag funderar på att ta en nybörjarkurs i finska?

Paris says påskhelg




Det syns att det är påsk, eller hur?


Jag har haft en toppenhelg med mitt livs första besök på ett riktigt Akvarium, Galleries Lafayettes, Svensk påskmiddag och en hemmafest hos en Parisare (haha!). Allt var verkligen super föutom att när jag kom hemm på söndagen så stank jag rök därför att alla parisare på festen kedjerökte i lägenheten = Sanna totalt rökförgiftad. 
Det tog vädring av jackor och skor, tvätt av alla kläder och två bad innan jag kände mig luktade normalt igen.  

I helgen är det dags för högskoleprovet, spännande värre! Det är lite svårt att motivera sig, men som jag sa till Lena "Jag blir ju glad bara för att provet inte kommer var på franska", så jag känner att peppen kommer.

Förra veckan bästa köp:
 
(även om bilden är skitdålig)

På akvariumet insåg jag att fiskar är jätte roliga att fota, dock så är det helt jävla omöjligt. Särsäklit alla dessa vithajar som jag ville fånga, men nejdå, jag tog ca 300 bilder där och inte lyckades jag få en bra bild på en haj!

 

 



 

 




RSS 2.0