Paris says en riktigt bra dag

Dagen började med en fransk frukost, det var yoghurt, vanliga tjocka mackor i brödrost med smör och marmelad och juice.

Därefter for jag och Mamman till Auriliens fritids några kilometer bort och jag fick köra hem. Det enda som var lite klurigt var att back i en uppförsbacke med en bil just framför en samtidigt som man blev bländad av solen i backspegeln.

Jag var ledig till kl 17 så jag sov lite, läste lite, duschade och gick en promenad i en timme för att löra mig hitta lite bättre. Vädret var underbart, drygt 25 grader med strålande sol! Det var helt underbart och jag passade på att njuta.

Mormorn i familjen kom och hämtade mig vid femtiden och vi for och hämtade Aurilien, for sedan tillbaka till huset och Aurilien fick leka med sina kusiner som mormor satt barnvakt åt. Jag blev både dödad av Robin Hood och Pirater, och för att inte glömma Batman, och jag fick även spela prinsessa. Under de här få dagarna har jag blivit överöst med teckningar och jag har också fått en pappersblomma som luktar av Clemence.

Till middagen åt vi Rattatoille, och nej, det är ingen råtta som i filmen utan en grönsaksgryta med mosade grönsaker som är dränkta i dressing. Till det blev det skinka/kyckling och sallad. Till efterrätt åt vi olika ostar och även en plommonkaka tror jag det var. Väldigt gott faktiskt.

Det kommer vara svårt att vänja sig vid:

  • Skor inomhus
  • Spotifyreklam på franska
  • Barn som äter middag i Pyjamas
För att bara nämna några. Orkar inte med att skiva mer nu så tar mer detaljer imorgon.
Imorgon ska jag för övrigt köra bil ensam till Auriliens fritids.

Paris says hello

Jag började med att göra tabben man absolut inte så göra. Jag glömde presenterna.
Dock var det bara hälften av presenterna så vi for till Barnens Hus i Piteå och köpte ett sällskapsspel till de två äldre barnen. Men med tanke på hur mycket tankeverksamhet jag lagt ner på presenterna så kändes det jobbigt...
Sen så glömde jag även mitt headset, så Mamma och Pappa får ta med allt när de kommer hit om 2 ½ vecka.


Gårdagens resa började med bil från stugan i Piteå till Luleå flygplats, väl där var det bara att checka in och vänta.
Det var jobbigt att säga hejdå till Mamma och Elias.
Planet till Stocholm var som tur var ganska stort så resan gick hyffsat bra, landningen var lite jobbig eftersom det var lite väl guppigt. Flyget landade sent så jag hade knappt en timma kvar innan flyget till Paris gick.

När jag satt och väntade på att stiga på planet fick jag mitt namn uppropat, det var tydligen något som pep i min väska. Det vi hade skämtat om hade hänt, överfallsalarmet jag fick av Frida hade gått igång. Så de tog upp min väska och jag fick öppna den inför alla som väntade på flyget och alarmet tjöt på. Och det var inte lågt må jag säga. Suck. Men det var inte så farligt som jag trodde det skulle vara.

Flyget till Paris var betydligt drygare, men jag läste en bok och sov lite så det var helt okej. När vi anlände på Charles de Gaulle, för övrigt så var den hur stor som helst, hängde jag på andra resenärer till våra resväskor. Så efter drygt 5-10 minuters promenad på platta och kulliga rulltrappor kom vi dit. vä'l där fick vi vänta rätt länge på att det skulle komma igång och sedan blev det något fel på bandet så vi fick vänta ännu längre. Efter drygt 20 minuter kom väska äntligen och jag begav mig mot utgången.

Där stod rätt många och väntade med namnskyltar men jag hittade nästan genast pappan i familjen med den 9-åriga dottern. Vi tog oss ner till parkeringsgaraget och körde iväg. Det tog nästan 10 minuter innan vi var ute ur flygplatsen.


Barnen hade dekorerat mitt rum lite :)

Familjen verkar jättetrevlig och hittills har det gått rätt bra. Barnen är riktigt söta och omtänksamma. De har visat mig runt till en av skolorna och lekplatser etc. Den här lilla staden är jättemysig och ligger nära Versailles, så jag kan nog ta mig en cykeltur dit någon dag.
De bjöd på en paj som hette typ "Kisch" som var en god ost och skinkpaj.

Rummet även helt okej, sängen är dock så kort att jag tar i med fötterna i sängkanten, men det kan ha något att göra med den gigantiska kudden. Annars har jag ett skrivbord, en stor byrålåda från Ikea med 5 hyllor och en stor tygbox där jag kan hänga kläder.


Vad det här var var dock ett frågetecken för mig, så jag frågade.
Tydligen är det en tvättlapp som är väldigt populär i Frankrike och England som man ska använda för att tvätta ansiktet och kroppen, om man vill. Vi får se om jag använder den...

Paris says Världens längsta dag

Jag är grymt trött nu!
Jag skiver mer imorgon då jag är ledig typ hela dagen :)

Jag bor i Frankrike nu, grymt svårt att föreställa sig.
Tur att familjen är toppen!

“What we do for ourselves dies with us. What we do for others and the world remains and is immortal.”

- Albert Pine

Vid fyra tiden idag for jag och Anna till Matfesten, väl där träffade vi på Jesper Mattsson som slog sällskap med oss. Både jag och Anna köpte vår mat på Tommys kök-ståndet, oxfilé/ laxfilé med sås och ungsbakad potatis medan Mattsson köpte Souvas. Det var riktigt trevligt. Till efterrätt åt vi varsin Glass Toast, vilket var en underlig maträtt med ganska god. Sist men inte minst köpte vi godisremmar efter Anna tjatat lite, och gissa vem som blev missnöjd över sina val om inte Anna? Det slutade med att hon knappt åt en halv rem, så kan det gå om man väljer att testa lite nya saker.

Nyss såg jag ett avsnitt av Criminal Minds som heter Riding the Lighting, vilket är ett av de bästa från säsong 1.
Det är så sjukt känslsamt och bra gjort, jag gillar det verkligen!


  

The desperate colors of fall

Självklart så ringde in pappan i familjen på tisdagen. Han ringde senare under kvällen då jag var oförmögen att svara och lämnade ett meddelande om att de hade varit på bio och därför glömt bort samtalet. Så igår kväll ringde han istället, och samtalet kändes bra.  Jag fick svar på alla mina frågor och jag ser fram emot att träffa dem på söndag!

Packningen är påbörjad. När jag väl hade tagit fram de kläder jag verkligen ville ha med insåg jag att det var väldigt lite kläder... Jag kan nog nästan ta dubbelt så mycket kläder med mig! Det fick mig att inse att det kommer nog inte bli lika jobbigt som jag trott.

Igår fixade jag även födelsedagspresent till Elias, thihi bara sådär några månader i förväg!
Sedan kom han, Agnes och Stina hit vilket var riktigt roligt. Jag kommer sakna er!



Vi såg även  The Great British Body, en kort spinn off serie av Stilpoliserna.
Den gick ut på att de skulle göra många tester för att ta reda på fakta om den brittiska kroppen + samla ihop så många som möjligt som ville vara naken med dem när de skulle skapa deras kolossala konstverk av människokropparna.
Kort sagt så var det rätt underhållande.


 Och självklart var Trinny och Susannah också med och näckade.

Det var roligt att hinna med att vara med Stina och Agnes en gång till innan jag far! De ska tydligen skapa en grupp "för de som bli kvarlämnade i Skellefte" eller något, där de ska ha aktiviteter som Kramkvällar och Disneykvällar!  <3

Idag ska jag fortsätta att packa och jag ska även träffa Anna när hon slutar skolan så ska vi gå och äta på Matfesten!
Det blir myspys.

bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/930654/sannagoesparis?claim=mv8sngtha4h">Följ min blogg med bloglovin</a>

Sista Arbetsdagen!

Så idag är det sista gången jag arbetar på Bion, förhoppningsvis får jag komma tillbaka när jag kommer hem (om jag vill dvs). 

Idag har jag  varit på stan och fikat med Elin. Riktigt trevligt att få prata av sig lite, vi träffas alldeles för sällan! Sedan klurade vi lite på vad jag ska ge i presenter till värdfamiljen, jag hade tänkt köpa en Astrid Lindgren film men inte så kul för barnen att få när ingen finn med Franskt tal eller text :(
Så gick på Turistbyrån, där fanns en jättefin osthyvel till föräldrarna och ett par fina sockar med älgmotiv, men vilket barn skulle bli glad för något sådant?

Så, tänker köpa en ABBA-skiva till den 9-åriga flickan, ett mjukisdjur i format av en älg till den 4-åriga pojken och sedan återstår den 11-åriga pojken. Fick tipset att köpa något sorts spel på Teknikmagasinet av en kompis till Bella, vilket var en bra idée! Och på tal om Bella så lyckades hon med teoriprovet idag, så Ett Stort Grattis till henne!

Ikväll kommer jag även få ett samtal från Pappan i familjen och så ska vi prata lite. Ska skriva upp alla frågorna jag har så att jag inte glömmer något!

A Future That Won't Let You Disagree

7 days and counting!

De senaste dagarna har jag försökt göra så mycket som möjlig och jag har faktiskt hunnit med mycket:
  • Räknat min samling med gamla mynt och kollat upp det ungefärliga värdet
  • Hittat en ovanligt mynt, värde upp till 6000 kr, för att sedan konstatera att det var falskt
  • Varit med min älskling
  • Ätit middag hos Elias Mamma för sista gången på ett bra tag
  • Haft slumberparty hos Anna
  • Köpt en datamus
  • Fredrik har fixat program till min dator och allmänt hjälpt mig förstå den - Tack!
  • Haft flyttfest, en mysig kväll med vännerna :)
  • Fikat och ätit middag med Anna 
  • Sett Inglorious Basterds <3
  • Haft fotosession hos en profesionell fotograf med Systeryster!
                                    ...och mycket mer!


Myntet jag hittade, ett österrikiskt guldmynt, men som man ser är det silver under och därför inte äkta.
"TU DOMINE SPES MEA. 1752 - FRANCE D G R I S A GER IER REX"
Men det är vackert ändå! :)

13 Days to Go

Det börjar dra ihop sig nu.
Jag har betalat min reseförsäkring och har även fått mitt personbevis och mina betyg översatta. Det mesta känns färdigt förutom presenter till familjen, ett hand skrivet motivationsbrev på franska, vad jag ska packa och andra småsaker. Så om ett tag kommer jag få ett till telefonsamtal från familjen då vi ska prata om grejer jag ska ha med mig, frågor som har kommit upp och andra praktiska saker.

Jag har även börjat med min Franska Grammatik anteckningsbok för att försöka få fram franskan ur det mörka hål i min hjärna där den gömmer sig för tillfället. På något konstigt sätt har jag blivit bättre på Franska genom att ha läst Ryska, jag tror det kan ah att göra med att Ryska var dubbelt så svår och att jag vågar uttala orden mer franskt efter att ah kämpat med Ryskan(få fyra konsonanter till ett ljud).

Idag ska Bella komma hit, vi har knappt setts på hela sommaren! Hon ska färga min utväxt och sen ska vi gå och se HP6 :D


Nu efter fem filmer och fem besvikelser så har sexan faktiskt levt upp till mina krav, förutom dock att de förstörde min två favoritscener...

Love Me, Wherever You are

Ny dator.
Windows Vista.
Det tog mig nästan 10 minutar att hitta till "Den här datorn", är inte säker på att jag gillar Vista längre.
Jag håller på att installera program i mängder, sen tänkte jag radera program i mändger.
fast först ska jag dubbelkolla med någon så jag inte tar bort något viktigt...


Eftersom jag är rätt upptagen tänkte jag bjuda på två av mina favoriter just nu...


 


 

Njut!

What Will Have Happened in Ten Years From Now?

Sådärja, då var storhandlingen för veckan gjord. I veckan blir det bland annat Flygande Jacob och Baconsås med spagetti, jag har även varit så duktig att jag redan gjort två matlådor inför helgen då jag ska jobba.

Under de dagar jag har varit borta har jag hunnit göra mycket.

Onsdag

Jag solade och läste ut "The Lover" som för övrigt är en spännande thriller som handlar om en Jack the Ripper under andra världskriget. På kvällen for vi på Restaurang Sundet, på vilken mina färldrar förlovade sig på för 20+ år sedan, jag åt en 250 grams entrecôte med vitlökssmör och beasås(som piteborna kallar det) och jag åt upp hela. Därefter avslutade kvällenmed att spela lite badminton.


Torsdag

Eftersom det var lite mulet blev det inte lika mycket solning, därför begav vi oss in till Pitestad. Först hälsade vi på Farmor på hennes nya demensboende, hon var som vanligt superglad vilket är en positv förändring jämfört med innan hon blev sjuk. Tydligen brukar hon vinka till sig själv i spegeln på morgonen och säga: Vad fin du är idag lillan! Det var roligt att träffa henne, gud vet om jag får träffa henne igen, men jag hoppas att jag får träffa henne när jag kommer tillbaka. 
Sedan gick vi på stan, kollade på datorer och annat smått och gott. Jag lyckades få pappa att köpa en ny färg på sina jeans, han har haft samma modell och färg i många år, så nu har han ett par gråsvarta jeans också!
Vi grillade på kvälle, drack lite vin och avslutade med en Krolfmatch.



Fredag

Elin kom tidigt på fredagsmorgonen, vi spelade badminton, solade och badade. Vi hann även med riktigt tjejsnack och pratade av oss rejält. På eftermiddagen gick vi till havsbadet och Elin köpte en skitstor glass, jag tror den var en 320grams mjukglass. Och det första hon gjorde var att tappa den i strösselbuffén, men som tur var fick hon en ny :)
Jag nöjde mig med två små kulor, chokladsmak och After Eightsmak, riktigt gott! Mätta och belåtna, och kanske smått illamående efter så mycket glass, följde jag Elin till bussen vid halv 6 tiden.
Därefter åt vi middag och jag läste ut ännu en bok, denna gång var det "Jingo" av Terry Pratchett, en av hans bättre böcker - riktigt underhållande!

Vid niotiden kom Stina, Agnes och Fanny med bil. Jag fick lite försenade födelsedagspresenter och de hade även med sig min och Fridas present till mamma och pappa som firade 1 år som gifta på lördagen. Men de fick öppna presenten i förväg eftersom de skulle slippa pillra och vara arga på deras bröllopsdag. Det var alltså en miniatyrsegelbåt, vilken hade mastar och ihopsnurrade snören som skulle fästas på olika sätt. Med hjälp av Stina lyckades de tillslut.
Därefter blev det midnattsbastu med bad, och vi avslutade kvällen med chips med dip.



Lördag 
Eftersom det var lite dimmigt på morgonsidan, bestämde vi oss för att bygga ett sandslott, men som vanligt finns det inga gränser för kreativiteten när vi väl börjar med något. Så när vi var klara fanns det en borg med ett sjöodjur i vallgraven, En hob-by som hade drabbats av torka, Sherwoodskogen där den egoistiske Robin hood bodde och han ägnade alla sina pengar till växtföräldling istället för att ge till de fattiga, ett Häxbo där häxan bodde på andra sidan av häxskogen och så på andra sidan Glassiga Bergen fanns staden Toronto som styrdes av maffian, de ägde en ishockeystadium, en glassbar och ett tivoli bestående av Lustiga Hustet och ett Parisarhjul.


Efter vi byggt detta, vilket grannflickorna var mäkta imponerade utav, badade vi i mängder. Efter lunchen somnade vi när vi skulle sola, och klockan var helt plötsligt fyra!
Vi tog oss en Krolfmatch och åt sedan middag, jag skjutsade in mamma och pappa som skulle äta på restaurang, sen stannade jag och Fanny på Coop och skulle handla gottigott till efterrätt och snacks.
Då  utspelades denna konversation med en skum man:
Han: Åh, är ni tvillingar?
Vi: Näee...
Han: Hm, är ni syskon?
Vi: Näee....
Han: Ni är väldigt lika varann, är ni släkt eller något?
Vi: Näee, vi är vänner... (och försökte komma bort från denna skumma man väldigt snabbt)

Vi åt blåbärspaj, spelade spel och hade roligt. När mamma och pappa var tillbaka hämtade grillade vi vid stranden. Många klagomål från Fanny kom om den kladdiga pinbrödsdegen som Stina hade gjort, hon kulle inte bli omtyckt av sina barnbarn om hon inte lärde sig! Vi pratade mycket om framtiden och vad som skulle hända om 10 år. Stina ska ju gå gymnasiet ett år till, så hon kan lära sig simma. Och om Stina och Agnes inte har hittat några män om 10år ska de ut och ragga tillsammans, de kan inte fara ut och ragga tillsammans nu eftersom de inte är desperata. Så fortsatte kvällen...



Söndag
Vaknade av en skrikande Elias, och blev sedan överröst av pussar. Han var lika irritetande som en tecknad hoppande ekorre som sjunger hemskt, okej, kanske var det för jag var sjukt trött. Han och Jenny hade åkt bil hela vägen för att vara med oss. Så vi steg upp och Jenny blev lite av en hobbit eftersom hon minsann åt en Second breakfaast. Resten av dagen blev massa sol, bad, spel och vattenlekar. Och Stina gjorde flätor under hela helgen! Jenny fick mustasch eftersom hon somnade i solen. Det var en väldigt roligt dag med mycket glädje. Vid fyratiden for tjejerna hem, jag och Elias tog då en tupplur till middagen. Sedan avrundade vi helgen med att se Hot Fuzz, som fortfarande inte är lika rolig som Saun of Dead men riktigt underhållande.



Måndag
En riktigt utsliten Sanna orkade knappt ta sig från sängen, gick upp ett tag men hamnade ändå i sängen tillslut. Så dagen blev inte så händelserik. Jag började läsa Ett oemotståndligt begär av Meg Cabot och var osocial. Elias hjälpte till att flytta stora stenar vid stranden. Sedan tog vi en buss hem, och efter halva vägen blev jag åksjuk vilket inte händer ofta nuförtiden. Jag var fortfarande åksjuk när jag kom hem, så jag tog det lugnt och läste ut boken. Därefter blev det middag och jag såg avsnitt 8 på andra säsongen av True Blood. Vilket är den sjukaste och på något vis den bästa serien just nu, den bryter alla regler som serier har, det är underbart! Vilken serie har säsongsstart mitt i sommaren?

Summer, Sun and Love

Nu har jag kommit hem från att ha varit i stugan i sex hela dagar!
Underbart väder, underbara vänner och en underbar pojkvän.
Allt från sandslottsbyggande till restaurangbesök har hunnits med,
men mer om detta och bilder kommer senare.

Jag ska ta lite ansvar nu och storhandla inför min sista vecka ensam hemma!

Change in the Air

Det är tokigt hur mycket som jag måste göra innan jag far.

Det gäller ju att inte glömmas något viktigt när man far, därför har jag redan börjat med mentala listor^^
Viktiga saker såsom skicka iväg personbevis och betyg för översättning, synundersökning och tandläkarbesök är sådant jag inte får glömma och därför har jag redan börjat med det.
Sedan har jag letat febrilt efter en fransk grammatikbok, vilket är hopplöst när det inte inte går att ta redan på vad just den grammatikboken innehåller. Därför har jag löst det med att jag ska göra en egen, sedan tänker jag nog köpa en när jag är där.

Franskan börjar komma tillbaka vilket är bra, däremot ko0mmer ryska garanterat ställa till med problem. Ord som pa-roski, njet, y menya jest dyker ofta upp i franska meningar.

Hursomhelst, jag fyllde ju år igår och jag fick mest pengar inför resan, ska ju betala försäkring, översättning, laptop med tillbehör osv... Det kommer gå rätt mycket pengar, vilken tur att jag få lön den 25e :)

RSS 2.0