Paris says pepppepppepp

GLAD MIDSOMMAR!
Pepp på kvällen, pepp på att 300 dagar är avklarade i Frankrike och bara 24 to go!

Paris says hmm

Är det bara jag som är lite besviken på True blood just nu?
2 avsnitt har släpps och ingenting har hänt... 
Men det kommer nog igång till nästa avsnitt med tanke på hur det förra slutade. Bra!

Idag blev jag på något sätt barnvakt, trots sjukdom. Hur föräldrarna tänkte där vet jag inte... Jag är då helt slut nu.

Paris says mediciner

Detta är vad jag fick efter mitt besök hos doktorn i fredags. Det är tre "recept" på olika behandlingar och massa olkia mediciner. Plus "stopp för jobb"-papper som det så fint heter.

Om dagen tar jag just nu 4 piller, antibiotika och antiinflammanterande tror jag, plus 3 x 2 tryck av inhalator. Plus huvudvärkstabletter, special nässpray etc.
Mamma och pappa ska boka tid hos mig i Sverige.

Om det inte blivit skillnad i mitt tillstånd tills onsdag så blir det nog doktorbesök och troligtvis sjukhusbesök med radiografi och andra tester senare i veckan.
Man kan då inte säga att de inte tar saker allvarligt här.

Just nu vill jag bara bli frisk så jag kan njuta av min sista tid i Paris...

Paris says ingen förbättring än

Jag är trött och sliten idag. Fortfarande ingen förbättring dvs jag påbörjar nog antibiotikakuren imorgon.

http://lenalundstrom.blogg.se/2010/june/tigerkakan.html

Nu bjuder jag på en rolig händelse som inträffade i torsdag. Läs Lenas version! (jag är lat - jag vet)

Paris says skulle jag fått samma sak i Sverige?

Jag var hos doktorn idag och som vanligt är de väldigt seriösa här. 
Jag ringde och bokade tid i morse, det gick bra. Jag for dit och väl där vart det lite krångel för det var en annan kvinna där som sa att hon hade en tid 5 min efter mig men det det visade sig att hon hade tagit fel(det hade faktiskt varit troligare att det var jag). Jag fick svara på massa frågor och blev undersökt. Båda doktorerna jag varit hos vill att jag ska ha Astma. Är det troligt? Kan man få det som bieffekt av akut bronkit?

Men då detta inte verkar vara fallet har jag fått massa saker. Arbetsförbjud, en första behandling, om den inte hjälper har jag fått recept på en andra behandling(antibiotika) och om jag fortfarande har problem så har hon skrivit att jag jag ska på sjukhuset och göra en "radio"... = radiografi?  

anyhow, det blir dyrt. Mamma skulle kolla sitt konto om jag hade fått tillbaka pengar från förra gången jag var hos doktorn och på så sätt räkna ut vad jag skulle få av detta (då de kommer få mina pengar tillbaka om tidigast 2 månader) Franska sjukförsäkringssystemet är lite konstigt. 

Nu ska jag fara till ett random pharmacie och köpa mina mediciner, inte alls samma system som i Sverige, men kanske kommer bli så i Sverige nu när apoteken kommer börja bli privata som här?

Det positiva är att jag INTE svävar i livsfara, vilket var fallet förra gången jag var hos doktorn. Kanske skulle jag göra det som svinis var fortfarande lika aktiv? haha

Paris says certifikat på min franska som inte ger något

Jag mår inte så bra idag. Huvudvärk, skittrött och ont i bröstet när jag anstänger mig etc. Jag kan ah feber också men jag litar inte på "scanner"-termometern de har här. Jag minns inte på vilken sida av pannan man skulle göra så jag testade båda = över 1 gradsskillnad mellan de två sidorna...

Sista dagen på skolan idag, Provet hade gått helt okej :) Det muntliga var faktiskt bättre än det skriftliga :)
Jag har då klarat av nivån B2 - vilket innebär att om jag skulle komma tillbaka till frankrike och plugga skulle jag börja på C1 nivå vilket är för de som pratar nästan flytande/så pass bra att man förväntas kunna typ all grammatik.
Det känns bra även om de inte räknas i Sverige!

Aldrig mer ska jag återvända till de där pisslokalerna!

Paris says Jag missade Annas student...

..men fick vara med ändå!
De är ju för söta!

PAris says framtid

Just nu känner jag hur vemodet smyger sig på mig... 
Det känns jobbigt att fara hem snart. Mitt liv är just nu här.

Det är här jag har de flesta av mina kompisar.
Det är här jag har min vardagsrutin.
Det är här jag gör tokiga grejer varje helg.
Det är här jag nästan aldrig har tråkigt.
Det är här jag pratar på mitt tredje språk utan att ens tänka på det.
Det är här jag njuter över hur annorlunda det är.
Det är här jag har helt slutat reflekterat över skillanderna från Sverige.
Det är här jag lever.

Det är här jag vill stanna. Det är härifrån jag vill fara.
Det är härifrån alla mina kompisar far snart.
Just det att jag inte vet vad jag gör nästa år som gör det jobbigt.
Jag vet vad jag vill:
1. Jag vill utveckla min franska
2. Jag vill utveckla min engelska.
3. Jag vill resa mer.
4. Jag vill bo mer utomlands.
Så vad gör jag till hösten?
Jag har sökt till universitetet och bland de kurser jag har sökt växlar jag hela tiden mellan vad jag vill göra och inte. Vilket jag helst vill läsa och inte. Var jag helst vill plugga och inte. 

Jag blir galen. Helst önskar jag kunde vinna ofattbart mycket pengar så jag skulle kunna plugga utomlands bara sådana här saker som jag vill kunna bättre tills jag börjar plugga på riktigt i Sverige. Jaja, en månad kvar tills jag får veta hur jag ligger till med universiteten.



Paris says les choristes

Jag såg just Les choristes även känd som Gosskören :) På franska utan text.
Den är ju för underbar! Jag har sett bitar ur den förut men idag tog jag tag i det och såg hela! 

Efter att ha sett den här är jag verkligen glad över att jag lär mig franska, jag blev kär i språket på en helt annan nivå...

PAris says roadtrip!

Jag har haft en skitkul helg i Normandie! Våran roadtrip av lyckad fast vi växlade mellan två språk hela tiden. Jag kände ibland för att börja prata svenska då de kändes som att de skulle förstå det med...
I helgen blir det full rulle då fyraåringen har olympiad, kör och andra saker medan flickan ska konfirmera sig. jobbig helg för mig, men jag har tänkt fara till Zara och leta min gröna skjorta.
Sen har jag fått reda på att födelsedagskalaset för pojken är dagen efter midsommar. Yey. Så vi for se hur det blir med mitt firande.
Jag orkar inte lägga ut så många bilder då det tar en eviiiiiiighet.
anyways...
Mont Saint Michel.
Väldigt vacker borg/stad!
Picknick, just innan pratade vi om att le på foton...
Sen fick jag kommentaren av Justin "Hahaha you talked justy like a valley girl"
Tur att det bara var en mening jag pratade så på, men att jag lät som en amerikan trots att det inte är en dialekt man vill ha är kul :P Särskilt med tanke på att varannan mening var på engelska och varannan på franska.(svårt när amerikanskan inte kunde så bra franska och tyskan inte så bra engelska.)
'
Nu har jag besökt Bayeuxtapeten också!
Omaha Beach, här dog ca 8000 de första dagarna, vilket självklart man inte kunde förstå utan vi njöt av vädret och havet istället :)
Då det faktiskt var årsdagen av D-dagen var det många amerikaner där - utklädda, körde militärbilar och viftade med sina amerikanska flaggor. Och ganska många soldater också.


Paris says bra sanna, bra.

Idag har fyraåringen varit elak på skolan, han lyssnade inte på läraaren, hade bitit ett barn i handen väldigt hårt, och andra "bêtis". (dumheter) Och han var i farten när jag hämtade honom och då lyssnade han självklart inte rikitgt på mig heller. I vanliga fall lyssnar han riktigt bra. Så han sprang nedför trapporna och ut ur skolgården till träden, fast jag sagt åt honom och ropat att han skulle vänta i hallen. Jag skyndade efter och uttryckte mitt misnöje när jag kom ikapp honom vid träden. Så nu när mamman kom hem och jag berättade vad läraren sagt osv var hon inte nöjd. Som straff fick han inte leka med mig eller henne unde hela kvällen och ingen saga. Så jag har fått lite extra tid att förbreda mig inför provet.
Jag är mer pepp än vanligt och jag har tre bra anledningar:

  • Bara tre grammatikmoment
  • Mest vokabulär
  • SISTA PROVET
Det som är bra med mycket glosor är att det är min starka sida. Jag minns min hektiska vecka i 2an då jag hade 2-4 prov opch sammanlagt 350 glosor. Och då hade jag rätt på ca 97% av orden.


Och jag började med att skriva upp glosan "la justice" Och ja, ni borde alla förstå vad jag menar. Själv kom jag inte på vad det var på svenska så jag var tvungen att slå upp det. Bra start!

Paris says i like it!

Har jag sagt hur nöjd jag är med mina nya shorts? Riktigt nöjd! Jag hittade dem för över en månad sen men bestämde mig för att tänka på det, två dagar senare fanns de ingenstans och jag kollade på 5 affärer... Men I helgen hittade jag dem!
Men när jag köpte dem såg jag även en grön skorta som jag MÅSTE ha. Den bara skriker SANNA KÖP MIG. Så nästa helg har jag planerat att hitta den och köpa den. 
Inte ska det vara så svårt när det finns ca 30 ZARA här, varav 3 ligger på samma gata och typ 50 meter från varandra... Det är galet när amn letar efter en specifik grej och kan bara gå på samma affär en heldag för det finns så många.
Inte som skell kan jag lova!

Nu i helgen blir det roadtrip och jag längtar och hoppas på bra väder!

Det är bara 10 lektioner kvar tills skolan är slut! Och vi har prov på tisdag. Jippi, men det kommer vara skönt att göra bort det!

RSS 2.0