Paris says la suède!

En nästan färdigpackad väska på tretton kilo. Ett handbagage som inte ens är packat. Dock ligger det blivande innehållet på min säng.

Bara en bok att läsa - fransk dessutom. Får väl köpa mig en till om man blir uttråkad/ jag ahr tänkt föra över en ljudbok till min mobil, dock så har jag redan lyssnat på alla förutom 10 små negerpojkar och den är på svenska med tråkig röst :( 

Mentalt vill jag bara iväg nu, hur ska jag kunna somna när jag är så hyper? Jag far imorgon vid 8 och kommer att komma fram till mormor och morfar vid 23, alltså efter 15 timmars resande - det vill säga om jag har tur!


Sedan läste jag på min systers blogg att det troligtvis inte kommer bli så mycket av ett julbord på julen. Det är super! Jag äter faktiskt hellre mat som jag gillar än mat jag måste äta för det är tradition. Och hur som helst kommer nog jag få äta rester av julbord hos Elias :(

Kommer till Skell annandagen, har tänkt träffa folk från klassen den 27e men eftersom det är min gamla klass hör folk inte av sig och det kommer sluta med att vi är hälften. Så om det är någon annan som vill komma är det bara att höra av sig!

PEPPPEPPEPEPPPEPPPEPP!

La Suède - je viens! (ou je vais essayer)
Goggle translate: Sverige - I come! (eller jag ska försöka)

Paris says release me



Är det bara jag som tycker det är roligt hur Idol-Agnes har lyckats?

Hon har tydligen skrivit på för ett av USA:s största skivbolag och ska efter jul jobba med Lady Gagas "publicitets team". Kort sagt kommer Agnes snart vara en hit på skvallertidningarna och skandaler kommer uppstå. Dagens mediavärld är helt enkelt skruvad.

Den här musikvidieon är en av de konstigaste jag har sett. På något sätt känns det som Shakria blandat med Spice girls = hur gick det till?


Just nu håller jag på att förbreda mig för min 15 timmars resan "hem"(till mormor och morfar). Jag far tidigt onsdag morgon och kommer nog komma fram vid 23.00. Galet!
Jag ska åka med Ryan Air och det var kaos på skavsta igår så jag hoppas att de lyckas fixa till allt innan jag ska fara.

Jag har två stora frågatecken kvar att besluta mig om.
Ta med datorn?
Jag hade inte tänkt göra det men då den har visat upp en sämre skick än normalt på sista tiden vore det bra om någon snäll person kunde kolla lite på den. Och det andra problemet är att mitt virusprogram går ut den 10 januari.

Ta mig bagväska(som jag kan bära som ryggsäck) eller resväskan?
Jag ska ha med mig en champagneflaska åt mina föräldrar = säkrare med med resväskan. 
Mina presenter är lättare ett få med mig om jag har resväskan, plus att om jag tar datorn måste jag ha en ryggsäck under resan = bättre att ha resväskan.
Jag får skjuts till stationen så jag slipper dra den.
Tillbakavägen spelar det itne så stor roll. 
 
Som ni kanske märker lutar det åt resväskan trots att det är jobbigare. Uppskattar synpunkter!

Paris says Fransmän är rätt smarta

Bilden föreställer precis vad jag känner.

Alla här håller på att packa och fara hem. Jag stannar till den 23e. Men det positiva är att jag slipper vara med om det helvette som till exampel Lena fick så ut med. Hon for härifrån kl 10, planet till sthm skulle gå kl 16 men blev uppskjutet till 20 och därmed missade hon planet till Skellefte och vart tvungen att övernatta på Arlanda. Mys!

Idag vaknade jag med en sprängade huvudvärk, hur jag lyckades med detta har jag ingen aning om.. kanske satt jag och dunkade huvudet mot väggen i sömnen? Det kändes då så!

Igår var jag och maja på la defense och gjorde en liten shoppingrunda, hann inte med så mycket då mesta delen av tiden gick åt för att ta sig dit och därifrån. Föräldrana  ville inte att jag skulle använda bilen då det nu är kring 5-10 cm snö. Vilket har orsakat totalt kaos i trafiken. Det är ganska kul faktiskt.

Det som är roligast är att fransmännen går omkring med paraplyer när det snöar.
Vilket känns helt idiotiskt. Men när man tänker efter så är det ju nederbörd som nederbörd - ganska logiskt för dem att använda paraplyerna. Dock så känns det fortfarande helt idiotiskt när du ser dem gå med paraplyerna när det snöar lätt pudersnö.

Men roligt med snö och lite äkta julstämning!
Imorgon har jag absolut inget planerat när alla jag brukar vara med sticker iväg åt olika håll. Men jag kan nog ta en hemmadag och en grymt lång sovmorgon - inga problem efter de problem jag hade att vakna idag när jag råkade somna medan jag vaktade fyraåringen som såg TV. Jag drömde minst 7 gånger att jag kämpade mig upp ur sängen innan jag lyckades få mig så pass vaken att jag kunde göra det i verkligheten också.

 

Igår lyckades jag köpa ett par röda leggings istället för strumpbyxor, riktigt konstigt då det faktiskt stog att det var strumpbyxor och det var strumpbyxor på bilden. Aja, får ta och köpa mig ett par till!

 

Sen hittade jag en klänning igår och den modellen är supersnygg på mig!
Dock så är klänningen svart med silver/glitter mönster i nästan leopardmönster och glittrar super mycket.
Jag vill ha den för modellen, men är kommer jag använda den?
GAAAH!


Paris says c'est un dragon!

Imorse när jag steg upp fick jag en glad överraskning. Jag behövde inte skjutsa ett av barnen förrän halv 10 så jag fick sova i ytterligare 2 timmar! Helt underbart!

Igår klantade jag mig och tappade en skål så den gick sönder. När jag berättade för pappan så sa han "jaja sånt händer" och sedan en franskt ordspråk "Man kan inte göra en omelett utan att krossa äggen". Hans attityd är ltie mera som min, men det är kanske för att kan också är lite klantig av sig. Det gick kanske två timmar efter att jag hade berättat det för honom innan kan hade sönder en annan skål, dock inte totalkrasad som min blev...
När jag berättade för mamman blev hon ledsen eftersom den tillhör hennes mormor, hon svor och gick sedan omkring och muttrade för sig själv i ungefär 5 minuter.

Så är det i de flesta frågor, och därför jag gillar pappans attityd mer.

Min åsikt är att om du har något som du använder dagligen så kommer det förr eller senare gå sönder. Därför borde då finporslinet endast användas för finare tillfällen så det inte går sönder. Och särkilt så att din au pair ska slippa få dåligt samvete.

I tisdags såg vi en riktigt dålig film på lektionen och idag har jag skrivit en recension vilket var min läxa. "Det är filmer som denna som gör att jag förlorar tron på mänskligheten." Mina läxor är nog lite roligare att läsa då jag ofta väljer att vara ironisk eller överdriva lite. De sticker nog ut från mängden, särskilt den då askugnen tog livet av sig. Då fick jag faktiskt en kommentar av läraren att hon gillar min humor.

Sedan har jag lånat en bok på franska av 11åringen, ska bli spännande att se hur mycket jag kommer förstå av den. En av mina favoritförfattare rekommenderade den på facebook så den borde vara bra. Förresten så är det kul att hon just har slutat skriva på sin senaste bok och under tiden hon skrev fick men uppdateringen som "Nu leder jag Beka och hennes pranter till en träsk" och "Nu har det äntligen hittat sin väg ut ut träsket".
Underbart!




Paris says frozen car

Idag är det minus 6 grader!

Att gå från nollgradigt till det är en ganska stor omställelse. dock så tyckte jag det var kallare igår då det blåste. Min bilskrapa sög så det slutade med att jag hörde med en halvskrubbad bil och öppnade sidfönstret för att kika ut då min sikt var skymd. Detta var för att vi annars skulle komma försent.

Nuförtiden pratar jag 90 % franska, ibland går mamman över till engelska men hon anstänger sig för att låta mig få öva lite mer. Det är kul iblnad när det franska ordet kommer före det svenska och att jag faktiskt inte "tänker" på vad jag ska säga utan det kommer bara ord, som då oftast passar. Och ja, jag har börjat prata fort ibland. Dock så kan det bli lite svårt för andra att hänga med, när jag inte alltid användet rätt grammatik eller ordval.

Jag längtar tills jag ska fara hem då det känns som att alla andra far i veckan... Men nej jag har fortfarande en vecka kvar i Frankrike.

Jag pratade lite med mamman om att möjligheterna att fara till London i våren och hon tyckte att jag borde fara då London är en av hennes favoritstäder. Men det kollar vi upp efter jul, så kan jag nog få det att passa in med någon av deras reseplaner!

Nu måste jag fara till skolan, ska ta på mig mycket kläder så jag slipper frysa.


Paris says shopping

Först och främst, så vill jag säga att vad jag sa om Olov var ett skämt. Vilket jag tror alla förstår.
Jag gillar provocerande skämt, och det är perfekt då jag faktiskt får respons för det jag skriver!

Sedan vill jag säga att mitt harem har utökat, och männen i mitt liv har blivit fler.

Men inte ska vi gå händelserna i förväg utan vi börjar från början!

Började dagen med att vi skulle fara och köpa julgran på Ferme du Gally, en jättelikfarm som var den farm och födde hela Versailles slottets befolkning en gång i tiden. Idag används den av Parisare som vill lära sina bara att mjölk faktiskt kommer från djur och att plocka grönsaker osv. Och såhär i vinter tider finns det även et jättelikt tomteland där du kan köpa jul"granar". 
Julgranarna här ser ut osm en blandning mellan gran och tall, vilket kändes väldigt skumt för mig. Men nu när jag ahr sett den pyntad och klar ser den ganska normal ut.

Sedan bar det av mot Paris där jag och Lena tänkte julshoppa på en av de större galleriorna. Les Halles. 4 våningar och och när jag säger att vi bara var på en våning under 3 timmar och inte ens på en tredje del av affärerna så kanske det säger något. Om jag säger att det var smockat överallt så att jag sett minst 100.000 människor idag överdriver jag inte. Jag hittade en present till vårat "spel", har köpt två presenter till Elias, och även lite saker till mig. Lena hittade även en julklapp. Sen så var vi på alla tjejaffärer och letade nyårsklänningar. Men det är svårt att hitta de snygga och även välsittande klänningarna bland detta hav av paljetter. Är det samma sak i Sverige? Paljetter, päls och stickat är det du hittar mest i affärerna. Jag hittade dock några klänningar som jag kan tänka mig köpa, så vi får se hur det blir!
Eftersom jag köpte en julklapp till Frida igår så är jag nästan klar med julklappsköpandet!


SATANS BLOGGHELVETE!
Så känner jag efter att fortsättningen på detta inlägg har försvunnit inte en gång, utan två oah en halv gånger när jag har försökt spara det!
Jag blir så irriterad!


Därför kommer der mesta i snabbsummering nu, för jag vill sova.

Kvällen:
Friederike kom = mer shopping
Julmarkand på Champs-élysée = mysigt och julkänsla.
Dock spray snö = sög.
Kommer kanske komma snö i veckan = kul, men livsfarlig att köra bil i sommardäck.
Träffade min nya roommate = fortsättning följer...


paris says godnatt

Idag köpte jag en bok åt 4åringen. Det var en försäljning på skolan "för varje bok du köper går en likadan till biblioteket" och 4 åringen ville gärna köpa några böcker. Men jag sa att en räckte och han valde en "lär dig skriva siffrorna"-bok. Vi satt och skrev i den senare - verkligen bra köp! Dock så kan han inte lära sig skriva siffrorna med bokstäver än, för i boken var det att man skulle öva skriva dem i skrivstil. Lite för stor utmaning för en 4-åring. dock så förstår jag varför det är omöjligt att läsa fransk handstil, de lär sig nästan skriva skrivstil före "normal" handskrift.

Tänk hur hemsk Olovs handstil hade varit om han växt upp i Frankrike! (nä, han hade typ fått gå om för att bara öva handskrift - så seriösa är de här)


Även om det ibland känns som det enda jag gör är att klaga på Frankrike och fransmän, har jag faktiskt insett att det är vissa saker jag tycker bättre om här. Jag har varit här så pass länge nu att man ser igenom det jobbiga, som att flera affärer har lunchstängt 2-3 timmar till att faktiskt inse att affärsägarna klara av att ha kvar sina affärer trots lunchrasten för att alla kunder är så lojala.

I sverige skulle alla tycka att det skulle var onödigt att fara till mataffärer, slaktare och konditoriet - när du liks kan köpa allt på samma gång. Men faktum är att det är bättre kvalité på köttet hos slaktaren och att det inte är som på Ica där allt kött är färdigmarinerat för att folk ska orka köpa det. Du kan nästan alltid göra det bättre själv.

I matvägen har jag gjort enorma framsteg, när vi var på ikea för två veckors en och jag fick min köttbullstallrik förvånade jag mig med att sakna grönsakerna och tycka det var konstigt att äta denna klassiska svenska maträtt. Än är alla lokala grönsaker på affärerna i bra skick, man kan knappt se att det är vinter i affärerna om det inte vore för julpyntet. Det franska köket är grymt gott och jag tror inte det är mycket jag inte tyckt om.

Och när vi pratar om mat så måste jag ju nämna att hela familjen här tycker jag är en bra kock, särskilt för att var  au pair. Jag som tycker inte att jag har gjort så mycket speciellt tycker det är lite konstigt, men jämfört med deras andra au pairer är jag kanske bättre, vad vet jag?

Men jag måste själv erkänna att när jag gjorde Auberginegratäng efter improvisation då mamma skyndsam sagt: "Skiva dem, koka i steamern, bland ägg, mjölk, ost och lägg i en form i ugnen i en timme. "  Jag improviserade mängden ägg och mjölk, la i lite kryddor och till ock med mamman tyckte det var en riktigt god gratäng.
Så gick det till när Sanna gjorde auberginegratäng första gången.

De enda gånger jag har haft lite svårigheter i köket har varit när jag kämpat med ris. Det franska jävla riset.
Du kan inte följa instruktionerna för då blir det rejält överkokt.
Först ska du Hälla i en matsked olivolja så det blir lite "lösare"
Sen ska du enligt tabellen lägga i en volym ris och 3 gånger den volymen vatten. Om du ska få det bra ska du hälla i lite mer vatten än ris så blir det bra.

Men jag har insett att jag kommer ta med vissa saker för resten av livet, många saker är bra här. Särskilt atmosfären och hur artiga de flesta är. Komplimangerna kommer ofta här, och då menar jag inte bara av äckliga gubbar i Paris, utan gör du något som anses vara "normalt" i Sverige s blir det ändå uppmärksammat med ett "Vad bra gjort Sanna".

Dock så stör jag mig på deras överanvändning av förnamn: "Hej Sanna. Sovit gott Sanna? Tack Sanna! Vad fin du är Sanna. " I Sverige använder vi inte förnamnen lika mycket, här använder de smeknamn när de inte använder förnamnen. I Sverige anser det lite otrevligt och kanske till ock med lite manipulativt att använda förnamnen ofta, det var inte bara jag som störde mig på körskolelärarnas utnyttjande av förnamnen. 
Men här använder de förnamnen för att vara artiga och det visar mer respekt att säga "tack Sanna" än att bara släng ur sig ett "Tack".

Sen vill jag bara avsluta med att tack turen som gjorde att jag hamnade hos denna underbara familj. Trots att det är en "återihopsatt" familj som de säger här i Frankrike är de verkligen nära varandra, kanske tillockmed närmare varandra än många "riktiga" familjer. Jag trivs verkligen bra och barnen är underbara - även om de ibland testar mitt tålamod. Som idag, sjöng 11-åringen typ opera i duschen så att det nästan ekade i hela huset.





Sist men absolut viktigast, finns mina tankar hos min vän Erik Pavval.
Jag saknar bättre ord, och kan inte visa mitt tysa stöd när jag är i Frankrike:
Din sorg är vår sorg.



Paris says muse?


Julpynt blandat med grön gräs och blommor - julstämning?


Idag har det hänt två viktiga saker.
1. Jag drömde på franska (dock så fyllde jag på med svenska ord då jag inte kunde de franska)
2. Jag har upptäckt att Muse har konsert i juni.

Nummer två är viktig, jag måste bestämma mig snart så inte biljetterna tar slut. Men jag vet ingen som vill gå med mig, vilket kommer nog vara det svåraste problemet.
Jag vill ju helst se Regina Spektor live, men då hon sviker sina fans i Frankrike(4 spelningar i Sverige under december) så måste jag ta det näst bästa. Muse!

Annars har mina drömmar börjat bli enformiga, köra bil och om barnen. Och när jag pratar om bilar!

Det var världens idiot som körde en bil framför mig. På väghållningen och hur han betedde sig verkade det som att det antingen var första gången han körde bil eller att det var 20 år sedan han körde sist. Betydligt värre än mig när jag kört vilse. Han vinglade fram på vägen, körde 30 där det var 60, stannade på påfartssträckan och det var ingen bil i sikte, körde sedan 40 på 90 väg och ja, han skapade kalabalik för oss som körde bakom honom.


Men nu måste jag gå, spontanbestämde med Lena nyss att vi ska ta en prommis nu.

13 dagar tills jag är i Sverige igen!

Paris says pirate attack

Ja, jag är trött. Därför är bloggandet inte lika viktigt.
Jag har varit konstant trött de senaste dagarna efter som jag inte lyckas somna på kvällarna. I söndags somnade jag närmare kl 4 på morgonen, måndag och tisdag vid 2-3-tiden. När jag stiger upp klockan 7 på morgonen är det väldigt jobbigt. därför har jag sovit lite på morgonen sisådär 1-2 timmar, men av någon anledning är jag lika trött och kan inte somna på kvällen. Börjar gäspa redan kl 9 men men.

Irriterande.

Just nu håller jag på att plugga inför franska provet som jag missat, ska göra det imorgon. Det som känns så jobbigt är att vi gått igenom och lärt oss typ 1000 nya grejer under trimestern, men som sagt bara gått igenom. Tydligen ska man kunna alla böjningar och undantag efter två lektioner sen går man vidare till nästa grej. Jag saknar verkligen uppföljningar och repetitioner. Minst sagt tungt.

Dock så är det lite uppmuntrande att det bara är jag som bryr mig om resultatet, kommer inte få något betyg eller så. Och sen så har jag ju två trimestrar till - de proven kommer kännas viktigare för mig.

Till helgen nalkas pepparkaksbak och pepparkakshusbygge! dock har jag aldrig satt ihop ett eget hus så det blri spännande, och jag har läst olika recept på glasyr...
Vilket är bäst: Florsocker + vatten eller florsocker + äggvita + ättika?

Till ljuspunkterna tillhör filmerna jag spelade in på Aurélien igår när han lekte pirat. Själv är han väldigt stolt och kan se dem flera gånger. Så sött när kan blir distraherad av att kolla in i kameran så rörelserna blir mindre och mindre tills han slutligen stannar av och bara ser in i kameran.

Paris says 101 dagar senare

Fylld av dåligt samvete, pressar tillbaka det till en mörk håla i mitt sinne. Nöjer mig med tanken:

"Jag bloggar imorgon."

Precis som pluggandet.

P.S. 101 dagar i Paris nu! D.S.

Paris says mieux

Bästa natten på några dager - vilken motsats till igår!
Jag kunde inte somna på grund av tryck på bröstkorgen men när jag väl somnade!
Jag sov till kl 12, visserligen var de uppe kl 8 och sen kom städtanten... Men jag sov på gott till allt stök.
Utan att ens störa mig på det... ...Det är nog första gången i världshistorien.

Idag känns det mycket bättre, hostan sitter inte lika långt ner i lungorna utan mer i halsen vilket känns positivt. Dock så får jag ta det lugnt och inte ta ut segern i förskott. Blir fortfarande lätt trött av knapp ansträngning.

Nu for mormorn och Aurélien, han var ledig från skolan idag, och jag kommer vara ensam hemma till på söndagkväll. Tänk om jag hade varit frisk!

Men har jag fått låna mormors urgamla symaskin, så jag har då lite jag kan göra i helgen :)
Spännande spännande, hursomhelt så lär det gå fortare än om jag fortsätter sy för hand!

Snart kommer jag få besök av Friederike, vad roligt att få vara lite social med de i min egen ålder igen. lena skulle egentligen också komma, men hon är hemma med sjukt barn...

Positiva tankar inför dagen!

Paris says trött

Inatt var det fruktansvärt.

Fast jag var grymt trött kunde jag inte somna. Hostan gick in i ett av de värre stegen.
Låg i säng halv 12 men somnade inte innan 3. Och därefter hostade jag så mycket att jag vaknade till hela tiden. Jag tror jag fick max 4 timmars sömn. Det var helt enkelt sjuk jobbigt att stiga upp halv 8 och hjälpa fyraåringen till skolan. Trots huvudvärk och illamående gick det faktiskt bra, jag hade lite tur och fick honom på bra humör.

Helt slut spenderade jag förmiddagen framför serier och åt lite soppa när frukosten ahde varit svår att få ner. För att säga om hur franska jag ahr blivit gick jag på ostjakt till soppan. Tror det eller ej så kunde jag knappt hitta någon ost för ovanligheternas skull! dock så hittade jag ost tillslut, i en av frysarna. Perfect!

Sen somnade jag halv 12 och vaknade kl 3 av att jag hostade igen. Det sjuka är att jag sover längre och bättre på dagarna, därför känns det som jag har börjat vända lite på dygnet. Kanske är det för jag tar medicin morgon och kväll, och det fungerar bättre på mogornen? eller kanske för att jag helt enkelt är för slut efter den sömnlösa natten?

Bieffekt och det som gör att jag känner mig sjuk, förutom de hostaatacker då det känns som jag ska kräkas eller kvävas, är att jag är konstant trött. Kanske inte så konstigt då syren som ska ge mig energi ger mig smärta och nog inte kommer fram till 100 %.

Nu ska jag ta och äta lunch - halv 4!

Paris says husarrest

Ja, här sitter jag. Husarrest.
Får inte gå utomhus. Får inte bli kall. Får inte vara bland folkmassor. Får absolut inte bli smittad med Svinis.
Mina grundregler för i veckan. Klart jag känner mig irriterad, klart jag redan är uttråkad.

Som bonus slipper jag iaf jobba.

Jag känner mig faktiskt trött större delen av tiden fast jag sover mycket. det och hostattackern är väl det som gör att jag känner mig sjuk. Men jag blir så uttråkad, allt jag gör är att : äta, se film, äta, se serier, äta, läsa, äta, lyssna på ljudbok, äta, chatta med folk, äta och skypa.
Frustrationen över att bara veta att jag måste stanna inomhus gör allt tråkigt.

Över att jag inte tycker attdet här är så farligt gör att mamman i famlijen oroar sig så mycket att hon tar upp orolighetskvoten för både mig och henne, och trots det bllri det över. Visserligen så skulle situationen bli allvarlig om jag skulle få svinis, Läkaren sa att mina lungor var så svaga att de kanske inte skulle klara av det. Livsfara? Oja.
Näe, jag tror hon överdriver lite. Hon räknar inte med min fightingspirit. 

Tur att jag har både böcker och ljudböcker. Som uppdatering på iom hur det gick med böckerna listade jag ut vem mördare i Sjöjungfrun var.  Jag fick misstankar rätt tidigt men var inte säker förän 3/4 av boken.
Ägd Lena!
(hon sa att jag aldrig skulle lista ut det, men hon räknade nog inte med att psykologi är ett av mina fritidsintressen)

Dock går läsandet av The lost symbol lite trögare, jag är inte så intresserad av att de blir jagade av massa människor som du ska bli lurad är the bad guys. Dock så gillar jag beskrivingingarna av de historiska byggnaderna och alla små berättelser som berättas under jakten. 

Nu har jag fått tiden att gå lite snabbare och fått min smått deprimerade tillvaro att lysa upp lite mer, Vilken tur att har jag Bruce som tröstar mig.


PAris says very sick

Så då har jag varit hos doktorn för första gången i Frankrike. Det gick rätt bra, hon frågade mest frågor och jag förstod det mesta. Hon frpgade flera gånger om jag inte hade haft feber, hon var säkert oroligt för svinisen. Dock förstod jag itne vad som var fel på mig. Men hon skrev iaf ut tre olika mediciner åt mig och beskrev behandlingen. Dock var det lite svårt när jag inte visste vilken medicin som var vilken och fransk handstil är helt omöjlig att läsa. Så Mamman fick ringa henne och få det förklarat så hon kunde förklara för mig.

Så som jag förstått det har jag Akut Bronkit. Jag ska käka antibiotika i en vecka plus hostmediciner osv. Och jag får inte fara till skolan i veckan. Det känns ju bra med tanke på att vi har terminsprovet på måndag. Jippi!

"Akut bronkit (luftrörskatarr) är ett vanligt sjukdomstillstånd som behandlas ofta med antibiotika. Den ger hosta och hör vanligen ihop med en förkylning. Vid akut bronkit har luftrören och bronkerna plötsligt blivit inflammerade. Detta orsakas av virus och/eller bakterier, och i sällsynta fall av damm, luftföroreningar med mera."

Jag for sedan till apoteket för att hämta ut mina mediciner, dock var det i Bailly lunchstängt så for till Noisy,  och där var det också lunchstängt. Vad är det med fransmän och tre timmar luncher? Hur får de affärerna att gå ihop?

Nyss ringde mamman och sa att jag inte behöver hämta Aurélien och att mormor ska ta ahnd om honom och troligtvis hjälpa till hela vecka. För jag är tydligen "very sick" och måste följa råden "Stay home and stay varm".

Galet! Jag känner mig inte så farligt sjuk...

RSS 2.0