Paris says saknar att inte kunna fira svensk påsk

Imorgon far min familj till fjällen med familjen Jacobsson. En tradition vi har haft i snart 10 år. Det är den enda tradition i min familj som verkligen betyder något. Och jag kan inte vara där i år.

It sucks.


Paris says cutiepie



Den här sötnosen till saltkar väntar mig när jag kommer hem i slutet på Juli.
Vad sägs om att passa på att köpa mer saker av samma designer/affär under tiden?
Lovin' it!

Btw, i fredags tog jag och Lena oss till Ikea var vi åt svensk mat och inhandlade 
"Brucie den andra" till mig. (första dog under jullovet)  
Så även om min sötnos väntar hemma har jag faktiskt sällskap av två män i mitt rum :)
(för att inte nämna mannen som väntar på mig i närheten av london)

7 månadersstreket passerat!


Paris says l'avenir

Då har jag tagit tag i mitt liv och börjat bestämma vilka program och kurser jag ska söka. Förutom psykologprogrammet så blir det lite olika kurspaket. Dock är det lite svårt att prioritera.
För ambitiöst att läsa Franska på halvfart samtidigt som man pluggar något annat första terminen på helfart?
Jag har som ingen aning Jag satsar på allt just nu. Tips?

13 utbilningar ska jag söka just nu, kanske ökar det kanske minskar det...

Dock är det Ume som gäller för alla enstaka kurser då det är lättare på alla sätt. Skönt att det är bestämt iaf.
(Jag kommer få chocken om jag plötsligt får veta att jag har kommit in i Örebro eller någon annanstans som jag inte heller vet vars det ligger.)


Paris says horses!

Vi åkte även de mer barnvänliga karusellerna.


Visst hade vi roligt?


Paris says Disneyland

DISNEYLAAAAAAAAND!

Det var awesome!

Jag har kommit över min ovilja för karuseller (eller så är det bara att ajg inte gillar de som snurrar, vilket det jämt är på stadsfesten) Vi åkte nästan allt, och den värsta bergochdalbanan åkte vi två gånger!

Jag vaknade klockan 6 imorse för att fara dit och då jag kom hem kl 01.00 på natten, fick jag min just så pass 4 timmars sömn. Så nu har jag sovit 4 timmar de senaste 40 timmarna = Trött Sanna!

Nu ska jag sova!


Paris says spinning right round

Jag orkar inte skriva just nu, jag har haft en om tumlande vecka.

Superhelgen med min familj. Det var bäst trots att det  bara tog Frida tio minuter  tio timmar innan hon slog mig första gången.

Sen igårkväll som var värsta kvällen jag varit med om här, snacka om storbråk! (mellan barnen)
Men då även jag blev tvungen att skricka för att få ordning på dem (ca 10 minuter) så kändes det som jag varit ute på stidsfältet.

Måste söka till högskola nu. Väntar på att mamma och pappa ska komma hem så de kan öppna mitt brev med pin-koden.

Har fått bekräftelsen på Högskoleprovet den 10 april. Pluggdags!

På tal om plugg, jag har terminsprovet på måndag, kan ärligt säga att jag bara kan hälften riktigt bra.

Och på tal om franska satt jag just och läste Bamse för 4-åringen och 9-åringen, det är jobbigt att direktöversätta. Särskilt när pappan står runt hörnet och skrattar. Men det är kul att fyraåringen älskar Bamse :]

Vår/sommar(enligt svensk standard) har annlänt! Varit riktigt varmt hela veckan, trots mulet och blåsigt var det 18 grader varmt idag! (och vinden varm) :D


Det är vad som snurrar runt i mit huvud....
  

Paris says accidents happen!

Igår hände en tokig sak. Som mamman sa " det var som på film".

Jag hade precis lagat fyraåringens tröja, några knappar hade lossnat. Då tog fyraåring tag i min skitvassa tygsax och tänkte leka med den... Grejen är att jag hade sten koll på den men jag släppte den bara så jag kunde hjälpa fyraåringen på med tröjan och på de 2 sekunderna hade han redan fått tag i den. Han började klippa med den och jag såg alla saker som kunde gå fel fara förbi i mitt huvud. Snabbt sa jag åt honom och försökte ta saxen av honom genom att jag tänkte stänga igen den med min hand. Då vred han på den och var endast mindre än en centimenter ifrån att klippa/skära mig i handen! Det är tur att man har bra reflexer, men också dåligt. Resultatet av min snabba reflex var att jag träffade fyraåringen mitt på näsan med min hand. Så sedan blev jag tvungen att trösta fyraåringen i 5 minuter innan jag fick honom på bättre humör. men med tanke på att vi kunde ha slutat upp på akuten var konsekvenserna trots allt lindriga.

Idag är jag glad. Men jag måste lägga på en kol nu! Jag måste packa och göra mit i ordning, för mamma, pappa och frida sitter på ett flyg hit just nu!


Paris says Perfect!

Jag sitter barnvakt just nu och allt har gått riktigt bra idag!
Ibland känns det som att fyraåringen är hur lätthanterlig som helst. Fast andra dagar känns det som en evig pina.

Jag känner peppen inför helgen och våren. Igår gjorde jag en bra sak.
Jag bokade/köpte biljetterna till London! 900kr tur och retur = 4,5 dagar med min älskade! helt klart värt det!


London calling 28 april -3 maj!


Paris says l'art moderne

Så har ännu en vecka passerat!
I fredag tog vi och spontanfor till St G för att se bio, blev lite försenade enär vi körde vilse två gånger. dock var våra kompisar ännu senare än oss så vi gick inte in på Shutter Island som vi hade tänkt se. När de tillslut kom så var det bara två filmer att se... De andra beslutade sig för att se Sherlock Holmes(på franska!) som jag redan sett så jag och Lisa for och satte oss på en bar istället!
Där satt vi i cirka två timmar innan de andra joinade oss, men tiden går fort när man har roligt! 
Vi delade på en getost-sallad och drack ett glas vin. Riktigt trevligt!

Det tokigaste som hände under kvällen var att när Lisa gick på toa så satt jag och kollade lite på Hockeyn som gick på TVn. Dock så trodde kockarna (som just hade en lite vilopaus i bardisken) att jag satt och spanade in dem. Så när de började prata och flörta med mig blev det pinsamt! 
Vi kom hem vid 2 tiden och hemvägen gick mycket fortare då vi tappade bort oss igen och hamnade på en enklare väg hem.

På lördagen for jag, Lena och Maja på Centre Pompidou. Där var det lite annan utställning jämfört med sist jag var där. modern konst är verkligen inget för mig. Kanske är det jag, men jag ser ingen konst med Paris offentliga toaletter eller en film av en naken kvinna som rockar en rockring med taggar så hon gör illa sig själv. (flashback till Da vinci koden!)
Dagens citat: "Man har varit i Paris för länge när man börjar besöka alla saker en gång till."

Sen for jag och Lena och letade en matbok till moi! Jag hittade en rätt bra fransk matbok med "Det bästa av Frankrike" såsom den hette. Så den gigantiska tegelsten ska jag köpa i helgen! Åt i Latinkvarteret igen, visade Restaurangen "le bistro 30" som jag blev matförgifted på = undvik om ni är där! 
Måste säga att den restaurang vi åt på var den trevligaste och bästa restaurangen där än så länge!

Hade första skoldagen idag och det var rätt kul då vi inte gjorde några svåra saker utan pratade mest om boken vi läst, om växthuseffekten och alkohol. Så nu har jag läst min första bok på franska! och med första menar jag första jag inte läst på något annat språk innan. Den var ganska bra, lite konstig bara och bitvis var hon helt idiotisk(självbiografi)...

Det är vad jag gjort än så länge, ikväll måste jag göra min läxa, förbreda inför min presentation och börja sortera mina grejer!


Paris says "Est-ce que tu es une maman?"

Så dags att uppdatera bloggen! Jag hade tänkt göra det igår men pratade med Elias i stort sett hela kvällen så jag hann inte så mycket mer.

Men nu kommer, alla ni som väntat och längtat, Berättelsen om Armbandet!



(Armbandet på bilden är tydligen gjort av hästhår då mitt är av läder men ser nästan exakt likadant ut)


I helgen hade jag jätteroligt! I fredags for jag ut med Lisa, Lisa och Frida på Duplex(Champs-élysée). Det började med att varken Frida eller jag hade med oss leg, vilket de verkligen krävde där. dock så tog vi oss in utan något större problem. Jag tyckte stället var jättefrächt! Tre dansgolv (Varje nästan 2 gånger Station i storlek), tre musiksmaker och mängder med människor. Måste nog säga att det var mest folk i våran ålder vilket är väldigt ovanligt i Paris! 
Jag träffade en trevlig fransman som hade bott två år i Malmö, så jag satt och pratade med honom. Det blev visst några timmar! Men han var jättetrevlig och verkligen schysst. Vi satt bara och pratade och jag övade på franskan även om det var skitsvårt att höra över musiken. Chocken kom i slutet av kvällen då han kom fram till mig på dansgolvet och gav mig en fin ask. I asken låg ett armband. Jag försökte ge tillbaka det, men nej, det var bestämt till mig. Jag minna att jag stirrade på asken och tänkte "Vad fan ska jag göra med den här, inte kan jag dansa med en ask?". Så Frida slängde asken i en soptunna och Armbandet åkte ner i väskan. Senare när vi satt och väntade på tåget var jag tvungen att fråga om det verkligen hänt. Och svaret blev : "kolla i väskan!" Och titta där! Ingen inbillning här inte, så billigt kommer man inte undan. Detta är klart det konstigaste som hänt mig i Paris.

Anyway, Armabndet är av märket Albanu vilket är ganska dyrt. Dock så tror och hoppas jag inte att det är ett 3000 krs armband utan en billigare kopia. 
När jag kom hem kl 8 på morgonen så hade han redan addat mig på facebook, och även hur trevlig han än var så vill jag inte träffa honom igen, då han var minst 25 och ja, fransmän förväntar sig saker som jag inte vill.  


Lördagkvällen spenderades med att vi trötta tjejer for hem till Frida var vi åt middag och mest bara satt och pratade om lite allt möjligt. Riktigt trevligt och vi åt faktsikt en av mina favoriträtter!  

Nu i veckan jag jag varit ledig under dagstid, dock har jag varit rejält förkyld och knappt haft någon röst. Därför har jag spenderat större delen av tiden till att sova, se tv, läsa och även sola lite i det finavädret. 
Fyraåringen har varit väldigt snäll i veckan och det mesta har skett utan problem. Veckan roligaste fråga var "Är du en mamma? Visst är du inte en mamma?" Vilket kom efter att en av hans kompisar frågade om jag var hans mamma.
Och idag fick jag frågan av en annan av hans kompisar "Vilket språk pratar hon?" (han ställde den till honom) Så jag svarade att jag pratar franska. Då frågade han "Men annars?" men när jag svarade "Både Svenska och Engelska" blev han ganska ställd.


RSS 2.0