Paris says en annan del av mig

Man får ett helt annat sorts självförtroende av att vara i ett främmade land. faktum är att jag gick fram till en annan au pair, som jag bara hälsat på tidigare, och satte mig vid henne på tåget och började prata franska. Sen satt vi och pratade franska i en halvtimme, bytte telefopnnummer och gick åt olika håll. Att vara au pair gör på något lustigt sätt att man har ruggit lätt att bli kompisar med andra au pairer.  

Och en annan ska när jag pratar om språkframsteg är att jag chattar som en galning på franska nu. Enda gången jag går över till engelska är om det är någon som inte kan franska så bra eller om det är något riktigt komplicerat att förklara. Men det som är störande är att det är skitsvårt att berätta historier och få med poängen på franska. Och motsatsen - förstå poängen/humorn i andras historier. Det är vad jag tycker är svårast. Att bara prata går bra. 

Nästa vecka måste jag lägga på ett kol och göra klart mitt muntliga framträdande jag ska ha på lektionen och plugga lite inför provet... Ja, snart är det dags igen för terminsprov - Jippi!  

Paris says Så var ledigheten över...

...tur att det bara är en dag innan det blir helg!

Och för att göra det hela ännu bättre pratade jag just med föräldrarna om lördagmorgonen, behöver inte jobba då vilket betyder att jag kan gå ut med mina girls! Jag taggar!

Så vad har jag gjort i veckan då?

Måndagkväll kom Frida hit och vi lagade och åt lasagne, såg film och hade allmänt trevligt.



Tisdagsen spenderades med Frida i Paris, och för att vara mer exakt - Eiffeltornetstopp. Jag tog lite fina bilder, min digitalkamera förvånar mig än en gång!





Det blev dock jobbigt på hemvägen. Min väg från stationen --> hem var avstängd på grund av vägarbete och jag blev tvungen att föjla skyltar som skulel leda mig rätt. Dock så slutade ju skyltarna efter ett tag då de antog att man hittade resten av vägen... Jag kom hem efter 50 minuter.



Det blåa är vad jag brukar köra, det röda är vad jag körde...




Onsdagskvällen spenderades på en bar i Versailles med Frida och Lisa! Riktigt kul att bara komma iväg och göra något!

Bild tagen av "servitören", dock ser vi alla lite mysko ut.


Och idag har jag och Frida varit och shoppat! Min nota slutade på 700 kr även om jag gärna hade köpt lite fler saker... Modet i Paris har nu ändrats ganska mycket. Nu är allt beige eller småblommigt, ni vet, allt som jag inte gillar. Dock hittade jag mig en fin vit skjortklänning(som jag letat efter i nåt år) och en lång vit cardigan på Zara. Sen köpte jag också en cool t-shirt/linne som visar "My Hero Criteria" i tryck och text. Älskar den!


Paris says Valentine's day och semlor

Förra veckan var jag mest hemma med sjukt barn. Alltid lika kul. Och som bonus har jag själv fått en rejäl förkylning. Ska bli bra att familjen ska fara iväg i några dagar så att jag hinner friska till.

I helgen har jag suttit barnvakt, det blev min andra jobbarlördag sedan jag kom hit. Skitskönt att föräldrarna försöker att inte göra aktiviteter på lördagar så jag får min lediga helg. Men jag ahnn ändå in till Paris under eftermiddagen och jag såg Valentine's Day med Lena och Fredrika. Helt okej film faktiskt. Anne hathaway, Bradley Cooper, Ashton Kutcher och Jessica Biel tyckte jag var de starkaste skådespelarna. Paret Taylor och Taylor spelade mot varandra, det var väldigt ytligt och bara konstant pinsamt att se. Dock var det typ meningen.

Söndagen spenderades lite på La defense, där Lena letade skrivblock väldigt länge. för att senare köpa lite olika pennor, vid det laget var jag lite uttråkad så jag passade på att skämma ut Lena på "testskrivs"-papperen. Dock är det nog ingen risk att det kommer en svensk dit och läser, men för att vara på den säkra sidan strök Lena ändå över det.

Sen blev det Svenska kyrkan och semlor! Vi träffade en trevlig tjej som nyligen blivit au pair i Versailles, dvs bor rätt nära oss. Då hon också är ledig i veckan så ska vi nog hitta på något. Vi tärffade också stackars Maja och ehnnes Kusin som skulle flyg hem till Sverige igår, men som vanligt är fransmännen jobbiga och strejkar så deras flyg var inställt. Tillslut lyckades dom hitta ett nytt flyg men det skulle inte gå förrän på måndag. Vi avrundade kvällen med att fara och äta tillsammans på en helt okej och rätt så billig restaurang. 10£ för mat, dessert och dricka - Vilket är bra pris här i Paris!

I eftermiddag/kväll far familjen bort och kommer hem på torsdag kväll. Jag ser framemot lite ledighet!

Paris says lost in an other world

Nu är det en vecka sedan jag skrev sist, hoppas ni har saknat mig!

Den största anledningen till varöfr jag  inte har skrivt på ett tag är för att jag har fastnat. I böcker, det vill säga. Jag har varit fast på samma sätt som jag var när jag gick i sexan och läste Triologin om härskarringen på en vecka. Förutom att jag har varit lite med social nu då jag faktiskt har varit tvungen att jobba. 



Det började med att jag i tisdags såg "Percy jackson and the lightning thief", då jag läst de två första böckerna i den serien och har den femte på datorn kände jag mitt tvångbeteende komma fram. Så jag laddade ner de två salnade böckerna i form av ljudböcker från itunes och då itunes(apple) gör allt för att tjäna pengar gick inte filerna att konvertera om till mp3-filer så därför har jag varit bunden till min dator. Nu, 18 timmar av lyssnade senare, är jag nästan klar med den andra boken och borde därför snart komma ur mitt tvångsbeteende och bege mig tillbaka till den verkliga världen. Dock så har jag ändåp knappt kunnat lämna huset då jag stannade hemma tisdagen pga av att jag fortfarande kände av matförgiftningen jag råkade ut för i söndags och sen har jag varit hemma med sjukt barn.

Och ja, recaps på vad ajg gjorde i helgen kommer när jag har läst klart sista boken.

Paris says pepptoppen

Jag känner verkligen peppen på helgen!
Elias kommer hit, det är alla hjärtans dag och vi firar våran 2årsdag... och som det inte vore nog med det så kommer Mirka också till Paris i helgen!
Galet!

Det är över ett och ett halv år sedan jag sen jag såg henne, hon var utbytesstudent i min klass under andra året av gymnasiet. Nu kommer hon hit från tyskland på klassresa med sin franskaklass.

Jag känner verkligen peppen!

Det enda molnet på min himmel är att jag tror vi ska hålla föredrag på skolan nästa vecka, och jag kommer inte ha tid för att förbereda det. Det får funka ändå. 

Paris says what did you do this saturday?

Jag blir alltid på så bra humör av att lyssna på Lior, därför tänkte jag dela med mig en av mina favoritlåtar och anledningen till varför jag började gilla honom...
Observera att video är en amatörvideo och har inget med Lior att göra.




Idag har vi varit i Paris och flängt.
Jag och Lena kom till stationen 1 minut innan tåget skulle gå, snabbparkerade bilen samtidigt som tåget kom, sprang ca 50-100 m och hann in i tåget när dörrarna stängdes. Phuuu!
Sen lyckades vi även pricka av samma vagn som den Maja satt i, snacka om flyt!

ÄNTLIGEN! Idag köpte Lena(Äntligen!) sin parfym. Anledningen till dessa äntligen är att hon har kollat på den i cirka 4 månader och har tänkt köpa den i nästan en månad - men det har alltid kommit något i vägen. Så nu har hon inte längre en giltig anledning för att fara till Sephora och sniffa parfymer!!!

Sen var vi och Letade tyger i tygområdet bredvid Sacre-coeur = Himmelriket! Jag kände verkligen att
"Nä, aldrig att jag flyttar tillbaka till Skellefte och de tre "nästan" tygaffärerna ".
Jag mådde psykiskt dåligt över att gå därifrån.

Accessoarerna till plagg som man kunde köpa var droppen! Jag vill ha hela affär'n, en 4 våningars tygbutik... GIEF MI! (som Bellzor skulle säga)
Jag hittade inget tyg som passade till min asiatiska klänningsprojekt, dock hittade jag många tyger till andra projekt och fick inspiration i mängder! Maja fyndade och köpte ett tyg till ett draperi för 15 £ som kostade 18 och 22 på affärerna i närheten. Jag gav tillslut upp och köpte ett svart tyg och håller tummarna på att det blir bra. Jag hittade ett jättesnyggt blått-guldigt asiatiskt tyg som jag verkligen vill använda - måste hitta ett passande mönster!


Har även diskuterat dialekter med Maja som kommer från Arvika. Hon pratar ganska lika som oss norrlänningar och det skulle vara helt acceptabel om det inte var för att hon sa "shexs"(kex!). Men då hon är min kompis nöjer jag mig endast med att säga att det låter idiotiskt eller göra grimaser varje gång hon använder det.





Kvällen avrundades med Gyros och bio. In the Air som den har "översatts" till i Frankrike aka Up in the Air - helt klart en film jag rekommenderar. Jag förstår verkligen nomineringarna som den fått! Den kändes inte som en hollywoodproduktion, den var djupare och hade väldigt bra dialog.

Paris says våren är här

Idag har det varit varmt, trots att solen har hållit sig borta. Mängder av fågelkvitter och majbraselukt i luften. efter en sneakpeak på Yr.no kan jag nog konstatera att våren är här. Hoppas det håller sig!

Idag på skolan hade den amerikanska killen skrivit en så tokig/rolig text att hela klassen höll på att dö av skrattattackerna. Jag såg även tårar i Majas ögon ;) Underbart! När det händer något sånt där under lektionerna så känner man hur bra att vara att amn faktiskt orkade ta sig till skolan, hur jobbigt det än kändes på morgonen...

Paris says cos' I miss you beautiful


Jaha, tydligen får jag pojkvänsbesök om två veckor!

...perfekt till alla hjärtans dag och våran 2-års-dag.

Too good to be true.

Fast när jag nu ahr suttit nästan 2,5 timme och letat hotel känns det rätt verkligt^^


Paris says my weekend

haha Jag spelade nyss spel med 11åringen. Vi testade spela ett fransk spel som gick ut på att förstå en dialekt som de har i norra frankrike... som ett spel om skånska för så annolunda var det. Jag kan inte säga något annat än att jag såg bara ut som ett frågetecken fram tills att vi gav upp. Sen spelade vi ett hederligt frågesport spel, typ barnversionen av Geni. Det gick betydligt bättre och jag vann med en poäng över honom. Score!

Nu ska jag bjuda på lite bilder från helgen!

God mat! Anka med mild pepparsås och typ klyftpotatis.

Sen besökte vi även katakomberna!







Rätt koolt, rätt instängt och inget jag skulle göra igen. Men nu är det gjort!


RSS 2.0