Paris says longing for you

Elias är i Paris just nu, synd bara att jag är hemma (då menar jag hemma i Bailly).
Men ska fara iväg efter lunch iaf! Underbart!

Hade tidigare pratat med mamman om den här dagen och då hade hon sagt att jag kunde fara iväg efter lunch och ta ledigt. Men imorse mindes hon inte detta utan frågade när jag skulle komma hem. Så vi pratade om det och för en gångs skull var hon flexibel och sa att det var lugnt. Nog för att jag annars hade kunnat ta hit Elias på middag ^^

Jag kommer nog inte vara så aktiv på bloggen i veckan, med både Elias och Anna här! Detta kommer bli awesome och jag längtar ihjäl mig till i eftermiddag :)

Nu ska jag gå och få fyraåringen i duschen.

Paris says var vaken i över 25 timmar

Snacka om vit natt!

Kvällen började med Sephoras snabbögonskugga på papper som du lägger mot ögat i 4 sekunder och sedan har du en perfekt ögonskugga som håller hela kvällen. Helt fantastisk!

Sedan satte vi oss på tåget till Paris och begav oss mot Sacre-Coeur för att äta på en billigare restaurang vi hittat. Dock var den fullsatt och efter att ha irrat runt hamnade vi tillslut på hamburgarekedjan Quick.  Men det var god mat ändå!  Och vi blev underhållna av The Dancing Boys.

Efter lite förfestande drog vi mot klubben vi hade tänkt spendera natten. Enda problemet var att det bara fanns en ingång som inte gick till evenemanget vi skulle till och det kostade dubbelt så mycket. Plus att temat var ”Urban Black Session” så det var endast mörkhyade som gick in där.  Så vi bestämde oss för att dissa den planen och började gå mot en annan klubb vi visste fanns. Tillslut hamnade vi på en klubb som det var gratis att gå in på. Den var helt okej i början men efter en timme med samma ”musik”(samma dunkande takt som gjorde ont i öronen), dålig luftkonditionering och alldeles för hög medelålder ville vi dra oss vidare. Efter att ha fått övertala Anna, som trivdes på bra och pratade med allt och alla, och efter att ha insett  att det var idag som man går över till vintertid, for vi vidare.

Vi kom inte in på nästa klubb vi försökte då de sket i vintertiden och hade tänkt stänga ändå.  Då var vi helt beredda på att  ge upp och bara sätta oss ner på ett McDonalds eller något för resten av kvällen.  Då såg Anna en klubb och gick fram för att tala med vakten, Priset för inträdet var 20 £ men hon lyckades tala omkull honom så vi kom in gratis. Den klubben var inte så stor med den hade väldigt bra musik. Vi hade lite problem med några jobbiga killar men då Anna var homie med säkerhetsvakten så fixade han bort dem ett tag. Dock så kommer de alltid tillbaka. När vi for hem var Anna  till ock med kompis med klubbägaren och vi hade även fått sitta i VIP rummet.

PÅ tåget hem halv 7 på morgonen Var vi sjukt trötta. Men jag höll Maja och Lina vaken genom att jag Pratade och ungefär var 5e sekund somnade jag för en sekund och när jag sov försökte jag berätta om vad jag drömde.  Mina ryck och allmänt konstiga saker jag pratade om var tydligen underhållande.  Sedan fick vi vänta i en halvtimme för att ta det andra tåget hem, alltså vänta i en halvtimme för 4 minuters tågåkande.

Jag kom hem halv 9 dvs egentligen halv 10 om det inte hade varit för vintertidsbytet. Sjukt trött men pappan i familjen var vaken så jag pratade lite med honom innan jag stoppade i öronpropparna och somnade. Jag steg upp klockan 16, just nu vill jag helst sova men måste vara vaken så jag kan sova hela natten för att på så sätt vända tillbaka dygnsrytmen.  Att vara vaken i över 25 timmar och festa är galet.


Paris says whatever

bild: Triumfbågen förra söndagen.

Igår var jag, Lena och Frederika i Parly 2. Ett stort shopping center ca 10 minuter med bil härifrån.
Det som är synd är att det nästan bara är märkesaffärer = lite väl dyrt för en Au pair.

Dock så införskaffade jag mig ett par lila stickade vantar med vita renar på, ett par lila-svarta benvärmare och en lila-svart-vitt linne. Lila, svart och vitt är mina färger just nu ;)



Ikväll ska vi äta middag vid Sacre-Coeur, sedan är planerna att fara på Rockbar och sedan till La loco. http://www.laloco.com

Och dansa till tågen hem börjar gå igen.

Jag, Lena, Frederika, Hanna och Maja - Det kommer bli Awesome! Om jag nu inte blir trött innan 12.

Paris says 5 days and counting



Innan min älskling kommer hit!
När jag nämner min älskling får vi inte glömma det här http://norran.se/familj/firare/article348552.ece

Idag sitter jag barnvakt till klockan blir 1 sedan kommer mamman hem och tar över ett tag. Synd bara att det regna, jag hade planerat att ta en långprommis. Kanske får ta min planerade tupplur som inte blev av istället.

Igår var fyraåringen också sjuk, men pappan stannade hemma så jag kunde fara till skolan. Vi håller på med subjunktiv(Detta ord finns inte ens med i firefoxs stavningsprogram), vilket går förvånansvärt bra. Ibland knyter dock hjärnan knutar på sig själv.



Paris says what are you going to do with you life?!

Jadu, Jag har börjat fundera mer seriöst på detta och bli alltmer förvirrad.
Vad älskar jag/Vad intresserar mig/Vilka är mina starka sidor plus nackdelarna med allt jag funderar på. 

Fashion designer - pallar jag alla tävlingsinriktade saker/press på att skapa?
Psykolog - Är det något som passar mig som yrke?
Sömmerska är nog inget man kan leva på i Sverige, kanske bli filmklädersskapare?
Lärare?

Jag vet vad jag gillar och är bra på - att få dessa att passa i yrken är svårare.

Paris says volleyboll here I come

Idag ska jag bli medlem i Svenska Kyrkan Paris.
Anledningen att allt blir billigare, jag betalar 10 £ och får gratis fika som annars kostar 3£ idag.
Och alla aktiviteter jag gör blir billigare.

Paris says Som tur var så älskade familjen bullarna.

En av min presenter från New York.

Idag har jag jobbat till klockan 13.10 och sedan har jag varit ledig. Synd bara så har jag inte haft någon att hitta på något med. De flesta verkar inte vara sugen på att hitta på så mycket/barnvakt. Därför har jag inte hittat på något i eftermiddag utan har bara tagit det lugnt. Sovit tio minuter till ock med.

Ikväll blir det första lördagen som jag äter middag med familjen, det blir säkert något gott. Jag tror att jag ska få smaka Grodlår imorgon. Spännande! Maten är ofta riktigt god här - och det är bra för mig och brukar peta i maten annars. Ni ska se barnens skolmatsmeny. Riktig kvalité på maten och självklart efterrätt - yoghurt eller något sådant. Det enda minus som maten här i frankrike får är frukosten. De äter knappt frukost. barnen brukar äta bara flingor som är som godis - inte ens mjölk till. Jag funderar på att köpa drickyoghurt som jag kan ha till flingorna för att få lite mer mat i det hela. Annars äter jag gröt då och då - jag har tur att jag inte har mjölk till gröten för de som har testat det har sagt att det är som att äta gröt och grädde.

Idag tror jag Min riktiga familj ska fira Frida - de ska äta fondue. Pappa sa att om jag inte hade något för mig så kunde jag få sitta med på middagen via skype och höra när de smaskar - nej tack, det är lite för taskigt.

Ikväll ska jag till Lena efter maten. Hon ska sitta barnvakt så jag får vara lite med hennes barn då men det är bättre än att vara här hela tiden. Sen kommer det säkert finnas tid till att se nya Johan Falk numero 4.

Franskan går bra ibland - imorse pratade jag med pappan om min läxa. Vilket ledde vidare till en allmän diskussion om homosexuella och svårigheter däromkring. Mammans syster är tydligen lesbisk så i den här familjen verkar de vara väldigt accepterande, vilket jag tycker är bra. Det var kul att höra lite åsikter och om hur det är här i Frankrike.


Paris says omtumlande dag

Upp tidigt, ta hand om alla ungar och fixa och trixa tills allt ordnar sig. Alla kom till skolan i bra tid och på bra humör förutom Aurélien. Han sprang före mig uppför trapporna och självklart hör jag när jag är halvvägs upp ett bröl. Åh nej, vad har hänt nu? En av mammorna förklarar för mig att han sprang in i något och ramlade. Så jag fick trösta honom i ungifär 5 minuter och sedan ville han inte lämna mig för att gå in i klassrummet. Efter med trixande så gick han glatt in i klassrummet. Barn har lätt betydligt mer humörsvängningar än gravida oavsett vad folk säger.





Under eftermiddagen kom Lena, Fredrika, Jenny, Emma och Maja hit för att abka bullar. Och om vi inte bakade bullar. Gjorde stora satser för sammanlagt ca 80 bullar. Det var jätteroligt och gott.
När vi nästan var klara kom Mamman hem från New York.

Senare när de hade farit var hon sur på mig för jag inte frågat om lov. Och jag är säker på att när jag pratade med henne om att baka på fredag så nämnde jag att det skulle vara kompisar med men det hade hon inget minne av. Jag tror faktiskt det var så att hon inte lyssnade på vad jag sa och avbröt migg mitt i meningen "and I was thinking that some friends could come here and bake with me" med "It alright - as long as I get to taste it"  Så det kanske var en mening som hon inte ängnade uppmärkasmhet. Och självklart när jag försöker förklara mig så blir hon surare och säger att det är bara att be om ursäkt och inte göra om det för då blir det konsekvenser.

Jag ber själklart om ursäkt och  att jag inte ska göra om det, är skitsur när ajg kör iväg för att hämta barnen och bearbeter igenom min ilska i tankarna.

När jag kommer tillbaka har hon just pratat i telefon med Pappan och säger att jag hade ju pratat om kompisarna med honom så det är helt lugnt. Hon ber inte om ursäkt men hon är betydligt snällare.

Och resten av allt jag skrivit försvann helt plötsligt så nu vet jag inte vad jag hade skrivit.

Vi åt en god middag tillsammans, som jag och mamman gjorde tillsammans. Franska versionen av Spagetti Carbonara. Igår åt vi franska versionen av Pyttipanna.

Det roligaste idag är att jag fått mitt Carte Imagine som jag då akn åka med till skolan och till Paris på helgerna och loven - JIPPI!




Paris says "I walked on a lake"

Det är mycket som har hänt i veckan men jag har varit för trött för att uppdatera på ett tag.
Har haft en jobbig vecka när mamman har varit i New York och pappan har börjat jobba väldigt tidigt.
Har därfört fått ta hand om tre ungar på morgonen och farit och flängt för att lämna alla på rätt skola.

Det har gått hyfsat bra ändå.

Igår fick jag parkeringsbot, vilket jag tyckte var konstigt eftersom mamman i familjen hade sagt att det var gratis parkering där. Men alla andra bilar där hade också fått det så jag kände mig inte ensam. Tydligen var man tvungen att ha en P-skiva och man fick max stå där i 3 timmar - vilket inte funkar för mig osm är borta i minst 4. Jag tycker det är bra att de inte informerat mig om detta men jag tror de kommer betala min STORA böter på 110 kr. Alltså ingenting nästan.

För övrigt så tänkte jag säga att jag har sett en fladdermus.

Idag ska vi baka bullar här hos mig, vilket jag har peppat inför hela veckan. dock så är städerskan här så jag tänkte gå och informera henne om situationen så hon inte blir helt förvirrad när det kommer massa tjejer hit.

En rolig ska var att igår på bussen så frågade en jättegammal tant oss var vi kom ifrån (hon kollade mest på mig). Hon pratade bra engelska för att vara så gammal. Hon sa även att hon hade varit i Sverige ett år och att hon hade "gått på en sjö på vintern". Awesome tant alltså.

Paris says writing ain't that hard

Förra veckan satt jag och övade att skriva med Aurélien, och igår kväll skrev han sitt namn helt själv!
Otroligt roligt :D Mamman blev riktigt imponerad.

Skolan blir roligare och roligare mer och mer intressant för varje dag. Jag lär mig mycket småsaker även om jag tycker inte om pedagogiken.

Har börjat fundera på vad jag ska göra i helgen, på söndag ska det bli volleybollturnering mot den norska och danska kyrka. Det blir skitkul!

Har även börjat fundera på vad jag ska ge syrran som snart fyller år - tur att jag har längre tid på mig än om jag skulle varit hemma! Jag ska skicka paketet med Elias, som förövrigt kommer hit om mindre än 2 veckor!
Och sen kommer Anna hit!
Snacka om spännande och skitkul vecka det kommer vara :D


Paris says weekend has come and gone


Efter att ha gått uppför trapporna i Montmatre möttes vi av denna syn. Skördefest med tusentals besökare - varav alldeles för många var Amerikanska turister.


Då det var fullsmockat av folk då man fick smaka gratis/billigt vin = 10 minuter att ta sig 10 meter framåt.
Vilket var alldeles för mycket folk för två norrlänningar. Så vi begav oss därifrån rätt snabbt.

Vi for hem till Lena på kvällen, såg andra halvleken av fotbollen via webbcam riktad mot en Tv vilket ändå var helt okej.  Sedan såg vi Johan Falk National Target - Spännande film! När vi kan ska vi nog se den fjärde Johan falk :)

Idag träffades jag Moster Seija och hennes pojkvän som var här för helgen.  Det var mycket trevligt och skönt att träffa en släkting.




Paris says isn't this heaven

Att äta svenskt bröd til frukost. riktigt gott svenskt bröd dessutom.
Det lilla som saknas är ett glas o'boy och jag har lagt till den mer mörk choklad o'boyen i min mentala handlingslista.

Jag hade inget att oroa mig över. Imorse dvs typ en timma sedan steg jag upp och efter ett tag hörde jag ljud från över våningen. Fyra åringen sken upp när han såg mig " Tu veux jouer avec moi?/vill du leka med mig?" och sedan berättade han att det var en stor harkrank på toaletten(den smet in när Frederika och Lena for hem igår).
Han gav mig sitt svärd och så påbörjade vi jakten!

I slutet så tror jag att jag dödade den men kroppen försvann så jag har inga bevis.

Just nu sitter han och se en film och jag ska påbörja att se Vapenbröder som en snäll ÖLena gav till mig igår :)
Btw så har jag ont i käkarna efter att jag varit med Lena och Frederika mer än tio minuter eftersom vi skrattar så mycket.

Igår beslutade vi oss för att vi skulle översätta allt vi sa till på de fyra språk vi använder - svenska, engelska, franska och tyska. Och att vi på så sätt kommer lära oss betydligt mer - synd bara att det tar minst 3 minuter att säga "Hej". 

Paris says hello IKEA



Idag träffade jag Lena och vår tyska granne som heter ett svårt tyskt namn som är tyskans motsvarighet till Fredrika. Då jag inte kan stava detta kommer jag skriva Fredrika. Vi hade bestämt oss för att fara på roadtrip någonstans vilket vi skulle bestämma när vi träffades. Efter lite om och men beslutade vi oss för att besöka IKEA som ligger drygt en halvtimme härifrån. Och efter att ha chansat lite om vägen och lite omvägar hamnade vi rätt.

Ikea är som ikea är - överallt. Underbart! Fredrika försökte lära sig svenska genom att läsa och fråga vade det betydde. Hennes favorit ord blev Snitsigt.



Vi åt lunch i restaurangen och det blev en STOR måltid. Dock så hade de inte potatis till Köttbullarn och brunsåsen som på bilden utan pommes. Vilket är en stor skillnad. Jag pratade med engberg och han sa att det var samma sak i England. Köpte även en kanelbulle av nostagiska skäl - men den var torr och därmed är bullbakning inbokat(kanske nästa vecka). när fredrick beställde maten sa de att det itne fanns potatis så hon tog pasta i någon sås istället - men när jag frågade om potatis så sa han "menar du pommes?" och gav det till mig. Skumt värre.
Vi skämtade senare om att det var för att jag var blond etc.


Islutet stannade vi till i matbutiken och jag köpte svenskt mjukbröd! Mums! Annars hade det nästan bara jul grejer till salu där. Julmust, pepparkakor, Pepparkakshus och tomteskum. Lite väl tidigt tycker jag.
Annars fanns även Norrlands Guld vilket var kul. Allt var också väldigt billigt - då menarjag samma priser som i sverige förutom på godiset. till exempel Julmusten 50cl kostade 1,15 £.

Tillslut kom jag därifrån med lite ramar, förvaringsgrejer, en spgettislev(present till familjen) och brödet. Det kändes bra!

Nu har jag precis lagt Aurélien så om ett tag kommer Lena Och Fredrika hit så ska vi se någon film. För övrigt så firar Föräldrarna sin fjärde bröllopsdag idag så de kommer vara borta hela natten och imorgon ska jag vara ensam med Aurélien tills Lunch då mormorn kommer ohc hämtar honom. Det känns som det kommer gå bra just nu, men risken är stor att jag kommer vakna till gråt imorgonbitti.

Annat fakta är att jag är sjukt snuvig, Aurélien med (jag tror han har smittat mig). Dock så ahr han även hosta medan jag bara är snuvug och har ont i halsen vilket jag tror han inte har)




Paris says spelling is fun

Igår kväll satt jag och Aurélien och skrev. Det är sjukt hur snabbt han lärt sig sedan jag kom hit. Då liknade knappt  bokstäverna bokstäver. Nu kan han skriva de flesta bokstäver (med lite hjälp då) och han kan början på sitt namn. Dessutom han har han börjat förstå att man ska inte skriva huller om buller. Han tycker inte som att skriva Sanna för att "det är lätt"(citat) fast han får aldrig till S:et så då blir han sur. Men annars så är Sanna ett betydligt lättare namn att skriva än Aurélien.

När han skrivit Aurélien, Maman, Papan, Sanna, Clémence och Romain sa han glatt:
Nu har jag skrivit hela familjen! Cutiepie!

I läxa hade vi att ta en svenskt skämt och översätta och berätta för klassen, jag valde tillslut:

När bränner sig en norrman om fötterna?

- När frun stryker sockarna!


Paris says lost light

Bild gjord av Sanna och aurélien, den föreställer en regnbåge, en snigel, en sol, en god man, regn och en fick som blir uppäten av en haj.

Det är roligt att man kan se skillnad i 4åringens utveckling vecka till vecka. Han lär sig snabbt även om det inte alltid blir helt rätt direkt. Idag skrev han "Sanna" (med hjälp förstås), när jag kom hit skrev han E med ungefär 10 streck för mycket.

Det är roligt hur han har accepterat mig, han lyssnar numera när jag säger till honom och det mesta sker utan gnäll. Vi tjattrar på rätt mycket nu och jag tror det är att kommunikationen kommit igång på riktigt vilket gör att allt flyter på. Nu när det har börjat blivit höst måste jag komma på mer aktiviteter att göra med honom, som att måla, leka med modellera etc. Några tips?

Skolan går sakta med säkert bättre även om den stundvis är skittråkig. I veckan har klassrummen varit så fuktiga att fönstren har immat igen eftersom att alla elever har kommit in blöta. Vi har skrattat så mycket så att min dagliga dos av glädje är lätt uppnått och jag kommer kunna leva på den även imorgon.

En irriterande sak som hände igår kväll var att Aurélien stötte till min sänglampa så att den föll ner, och självklart märkte jag itne att glödlampan gått sönder förrän när jag skulle sova. Aja, tänkte jag, jag klarar mig ju med taklampan. Men icke sa Nicke! Vid 3 tiden på natten vaknade jag och skulle på toa, och vad händer självklart när ajg tänder lampan? Den går sönder den med. Så mitt i natten utan lampor på mitt rum fick jag överleva på mobilljuset - och även samma sak när jag vaknade för det är lika mörkt vid den tiden.

En annan konstig sak är att jag i helgen drömde på engelska för första gången. Dock så förstår jag inte varför då jag pratar betydligt mer franska och svenska än engelska.

Paris says vilket äventyr

Vilken dag!



Vi har varit ute och virrat över hela Paris, verkligen.
Vi räknade ut att vid 7 tiden hade vi åkt minst 50 metrostationer!

Vi åt lunch i Paris chinatownområde, då var klockan halv 5. Sedan så hann vi som inte med middagen vi hade tänkt ta. Vi åt på en vietnamesisk restaurang, det fanns ingen beskrivning av maträtterna på menyn så vi fick chansa lite på av de innehöll utifrån franskt namn och dåliga bilder. Jag testade på "Ris med tre olika sorters kött i sås(griskött, kyckling och räkor)" Vad jag fick var en stor tallrik kött och grönsaksgryta med ris.
Den var faktiskt väldigt god och jag åt hela med pinnar!


Dock så vet jag inte om beskrivningen stämde helt. Den innehåll 2 räkor, griskött, något som vi gissar var bläckfisk eller liknande och kan även ha innehållit kyckling.

Efter lunchen bestämde vi oss för att besöka boulongeskogen, vilket visade sig vara svårare än väntat. På grund av en konstig metro som gick i en cirkel gjorde att det tog drygt 1 timma innan vi kom till rätt station (eftersom vi klev av fel först och fick åka runt igen.) Och när vi väl klev av på rätt station fanns det inte ens en skylt till parken. så vi följde kartan men hamnade  helt fel. Därför tog vi en genväg över en motorvägsbro, där det var fyra bilar med unga killar som tutade på oss. Och genade vidare genom ett stängsel och började gå tillbaka. När vi kom tillbaka till metron hittade vi ingången till parken, som självklart var lite undangömd. Dock så orkade vi inte besöka den då utan for tillbaka till paris. Så efter en omväg på 2 timmar hade vi inte fått mycket gjort förutom att lära känna varandra bättre och skratta åt våra misstag. 

I Paris utforkade vi konstens värld - åkte bland ut i Pompidou, var på morden konst utställning såg chagalltavlor etc, inne i kyrka med konstigt ljus och andra saker. det var en roligt kväll, synd bara att det var en giganormous kö till notre dame, jag hade gärna sett utställningen där annars. Vi såg även en massa rök från en byggnad som brann i centrala paris.





När jag körde hem mig och Lena från stationen höll vi på att bli stoppade av polisen. Vi såg polis som gick ut och vinkade just framför oss och självklart kollade jag hastighetsmätaren (ja, jag körde lagligt) och tänkte jag har väl inte gjort något för att de ska stoppa mig? Men saktade in ändå och då visade sig att de var ute efter bilen bakom mig som tur var.

När jag kom till huset uppstå ännu ett problem.
Jag kunde inte låsa upp dörren. Så jag ringde på föräldranas telefoner men fick inget svar. Så jag rinde på dörrren tills de öppnande - fick ringa på norga gången.

Jag kunde inte låsa upp dörren eftersom att man låser även med nyckel från insidan och någon av dem hade glömt att ta ut nyckeln ur låset - så då får man skylla sig själv om man blir väckt och måste låsa upp dörren åt Sanna.

Paris says changes of plans

Jag tänke bara säga att det nog inte blir en helnatt ute, jag är för trött.
Därför är vi lugna och tar tåget hem vid 1 istället :)

Paris says La nuit blanche

Det börjar bli kallare här. På morgonen är det endast kring 10 grader och på dagen är det vanligtvis kring 16 om inte solen är framme. Alltså, dags att köpa vantar!

Ikväll är det la Nuit Blanche - natten då konsten tar över Paris. Större delen av Paris kommer ha öppet hela natten och det kommer finnas många olika konstutställningar. Läste just om någon sorts kristallutställning i Notre Dame, det lär som det skulle vara riktigt vackert! Det blir spännande att de vad det blir av under natten, men första tågen hem går inte förrän kl 7 på morgonen så det blir verkligen en vit natt!

Igår köpte jag min skolbok och en grammatikbok. Grammatikboken blev tillslut Novelle grammaire du Francais som har gjorts av universitetet La Sorbonne. Eftersom att Sorbonne är ett av de bästa universiteten d kan läsa franska på känns det rätt bra, och den förklarar väldigt tydligt. enda problemet är väl att den är helt på franska och därför har den inga jämförelser med andra språk. Men jag tror det blir bra :)

Nu ska jag gå och slita barnen från TVn!

Veckans felsägningar/felöversättningar

Sanna läser och direkt översätter innehållet på en macka:
...och den kan även ha närvaro av jordnötter.
(egentligen Kan även innehålla spår av jordnötter)

Sanna: Ja, det är ju Blanche Neige i helgen. (Snövit)
Lena: Hm, Nuit Blanche kanske? (Vita natten dvs alla muséer har nattöppet)

Lyckat!

RSS 2.0